ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir Dört Mevsim Güzel

            BEYŞEHİR – Türkiye’in en büyük doğal tatlı su gölünün bulunduğu Beyşehir İlçesi, her mevsim başka bir görsel  güzellik sergiliyor. Türkiye’nin en büyük milli park sahasına..

Beyşehir Dört Mevsim Güzel

 

          BEYŞEHİR – Türkiye’in en büyük doğal tatlı su gölünün bulunduğu Beyşehir İlçesi, her mevsim başka bir görsel  güzellik sergiliyor. Türkiye’nin en büyük milli park sahasına sahip Beyşehir, eşsiz doğal güzellikleri ile fotoğraf tutkunlarının son yıllarda her dönem tercih ettiği bir mekan haline dönüştü.
           Isparta’nın Yalvaç ilçesinden gelen Yalvaç Fotoğrağ Topluluğuna mensup fotoğraf tutkunları, Beyşehir Gölü Milli Parkı sahilinde çekimler yaptı, bol bol deklanşöre bastı.
           Yalvaç Fotoğraf Topluluğu Üyesi  Adem Ağuş, yaptığı açıklamada, bu ilçede görsel sanatlar öğretmeni olarak görev yaptığını vurgulayarak, Beyşehir Gölü’nün güzelliklerinin kendilerini cezbetmesi,  hoş görüntüler ve kompozisyonlar sunması nedeniyle sık sık bölgeye gelip bu görsellikleri  yakalamaya  çalıştıklarını dile getirdi.
             Beyşehir Gölü ve çevresinin fotoğraf tutkunları için ideal bir adres olduğunu da kaydeden Ağuş, topluluğa üye arkadaşlarının kendisine göre farklı  ilgi alanı olduğunu belirterek, “Kimisi manzara, kimisi portre, kimisi makro çalışıyor. Mevsim itibariyle bizler daha çok portre çalışıyoruz ve detay kompozisyonlar çekmeye gayret ediyoruz. Beyşehir, tarihsel yapısı, çevre güzellikeri, aynı zamanda gölü itibariyle sonuçları güzel olan görselikler ortaya çıkarıyor. Dolayısıyla burası fotoğraf meraklıları ve sanatçıları için tercih edilecek noktalardan bir tanesi. Göller bölgesinde böyle fotoğraf kompozisyonu açısından çok güzellikler var. “dedi. Göller bölgesinde yaptıkları foto safarilerin ardından bunları sanal ortamda paylaştıklarını da dile getiren Ağuş, şunları kaydetti: “Geçtiğimiz dönemde bireysel olarak farklı sergilerimiz oldu. En son öğretmenler gününde açtığıız bir fotoğraf sergimiz oldu. Nasip olursa Yalvaç’ta bir sergi açmayı daha planlıyoruz. Burada yaptığımız çalışmaları da bu sergimizde fotoğraf severlerle paylaşmak istiyoruz.” Fotoğraf tutkunu Melik Ejder Tepret ise, mesleğinin öğretmenlik olduğunu belirterek, Beyşehir Gölü çevresinde yaptıkları çekimlerin ardından ortaya çıkan birbirinden güzel görselleri sanal ortamda ve sosyal medyada bu işin duayenleri ve fotoğraf meraklıları ile paylaştıklarını söyledi. Son üç haftadır sürekli Beyşehir’e geldiklerini anlatan Tepret, “Geçen hafta hava kapalıydı ama yine de güzel sonuçlar ortaya çıktı. Bunları yayınladık. Beyşehir Gölü her mevsim ayrı bir malzeme ve güzellik sunuyor. 2012 yılında düzenlenen bir foto maratonda yaz döneminde Beyşehir’e gelmiştim. O zamanda çok farklı fotoğraflar çekmiştik. Beyşehir, her dönem, hatta her hafta gelsen yine farklı bir güzellik barındırıyor. Burası gerçekten bu açıdan yeterince keşfedilmemiş diye düşünüyorum. Yani bakirliğini koruyor. Bir çok kişinin daha buranın varlığından ve doğal güzelliklerinden haberi  olmadığını sanıyorum.”dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL