ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir Gölü’nün sembolü oldular

BEYŞEHİR-Beyşehir Gölü kıyılarında sürüler halinde görülen martılar, kondukları yerlerde güzel görüntüler ortaya çıkarıyor. Son yıllarda Beyşehir Gölü’nün simgesi haline gelen beyaz martılar, aşırı soğukların hüküm sürmeye başlaması ile birlikte insanların..

Beyşehir Gölü’nün sembolü oldular

BEYŞEHİR-Beyşehir Gölü kıyılarında sürüler halinde görülen martılar, kondukları yerlerde güzel görüntüler ortaya çıkarıyor.

Son yıllarda Beyşehir Gölü’nün simgesi haline gelen beyaz martılar, aşırı soğukların hüküm sürmeye başlaması ile birlikte insanların daha yoğun olduğu kent merkezindeki kıyılara akın etmeye başladı. Vatandaşların sahilde bayat ekmek ve simitlerle beslemeye alıştırdığı martılar, kış aylarında sürüler halinde gezindiği göl kıyılarında kanat çırparak kendilerine atılan yiyeceklerle besleniyor. Eşrefoğlu Köprüsü ve tarihi köprü üzerinde de uçuşan martıların, zaman zaman su akışı kesilen ancak küçük balıkların içerisinde gezinebildiği BSA kanalına da inerek yiyecek peşine düştüğü gözleniyor.

Martılar, sürüler halinde Beyşehir Gölü üzerinde uçuşurken, kondukları alanlarda da ortaya tablo gibi görüntüler çıkarıyor. Kıyıdaki Aşk Adası’na ulaşımı sağlayan ahşap köprü üzerine zaman zaman konan ve aşırı soğuklardan etkilendikleri gözlenen martılar, burada uzun süre hareketsiz durarak dinleniyor. Martıların ahşap köprü üzerine yağan kırağı üzerine konduğunda yaşanan manzara ise görenleri büyülüyor.

Martılar, kış manzarası çekebilmek için Beyşehir Gölü’ne akın eden fotoğraf tutkunlarına güzel görsel kareler sunuyor. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL