ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir Gölü Meydana Çıktı

              BEYŞEHİR – Beyşehir Gölü Milli Parkı’nda, Konya Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü, Konya Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından..

Beyşehir Gölü Meydana Çıktı

 

            BEYŞEHİR – Beyşehir Gölü Milli Parkı’nda, Konya Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü, Konya Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından toplum yararına çalışma projesi kapsamında müşterek olarak başlatılan temizlik çalışmaları gölün Akburun sahilinden başlarken, Beyşehir ilçe merkezi kıyıları da dahil olmak üzere Yeşildağ sahil bandına kadar devam etti. Proje kapsamında çalışan 60 işsiz de 3 ay süreyle ödenen asgari ücret kadar maaşla evine ekmek götürme imkanı buldu. Konya Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Beyşehir Milli Parklar Şefi Mehmet Şener, projenin son gününde göl kıyısında çalışanlarla bir araya geldi. 3 ay boyunca büyük bir özveri ile bölgede çalışma yürüten personele katkılarından dolayı teşekkür eden Şener, “1 Ekim’de başlayan Beyşehir Gölü Milli Parkı’nda yürüttüğümüz projemiz 31 Aralık itibariyle sona eriyor. Bu projenin hayata geçmesine destek veren il müdürlerimize, belediye başkanlarımıza ve çalışanların öğle yemeği ihtiyacına katkı sağlayan Akkanat Holding’e teşekkür ediyorum” dedi.
            1993 yılında milli park ilan edilen Beyşehir Gölü’nün kıyılarında yükselen söğüt ve kavak gibi ağaçların da Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden proje kapsamında alınan izinle budama ve kesimlerinin yapıldığını vurgulayan Şener, “Gölün etrafında ciddi bir temizlik yapıldı. Gölün görüntüsü, manzarası yeniden ortaya çıkarıldı. Özellikle Derebucak istikametindeki yolda göl yeniden açığa çıktı diyebiliriz. Son 20 yıldır el değilmeyen, dokunulamayan milli park kanunundan dolayı yapılamayan işleri proje kapsamında 3 ay içerisinde yapmaya çalıştık” şeklinde konuştu.
            Göl kıyılarından temizlik çalışmaları esnasında meşrubat, içki şişeleri, petler, naylon poşetler, kağıt atıkları, plastik kap ve kutular olmak üzere tonlarca çöp çıkarıldığını da belirten Şener, çalışma sonunda 40 kamyon dolusu bir çöpün toplandığını kaydetti. Temizlik yapmanın tek başına yeterli olmadığını, önemli olanın bunun kalıcı olması gerektiğini vurgulayan Şener, kendilerini en çok üzen noktanın da temizledikleri alanı bir hafta sonra kontrol ettiklerinde aynı manzaralarla karşılaşmak olduğunu dile getirdi. Vatandaşları daha temiz bir çevre konusunda duyarlı olmaya çağıran Şener, “Vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlılık bekliyoruz. Vatandaşımız göl kıyılarında tabii ki dinlenecek, eğlenecek, piknik yapacak. Ama çevreyi kirletmeyecek, nasıl bulmak istiyorsa öyle bırakacak. Biz sadece bunu istiyoruz. Bu göl hepimizin, bu milli park ve doğal güzellikler hepimizin. Maalesef göl kenarında yaşayan insanlar olarak gölümüzün, doğanın kıymetini bilemiyoruz” diye konuştu.
            Beyşehir Gölü Milli Parkı’nda 4 köy, 1 kasaba ve 1 ilçe merkezini kapsayan sahil şeridinde temizlik çalışması yürütüldüğünü anlatan Şener, 2013 yılında ise bu çalışmayı hazırlanacak yeni bir proje ile Beyşehir Gölü Milli Parkı’nın tamamına yaymayı planladıklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL