ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir Gölünde 1 Kişi Boguldu

  Beyşehir – Beyşehir Gölü’nde adadan büyükbaş hayvan taşıyan balıkçı teknesi alabora oldu, teknedeki bulunan 1 kişi boğularak ölürken, 1 kişi ise kıyıya yüzerek kurtulmaya başardı. Edinilen bilgiye göre, İlçemize..

Beyşehir Gölünde 1 Kişi Boguldu

 

Beyşehir – Beyşehir Gölü’nde adadan büyükbaş hayvan taşıyan balıkçı teknesi alabora oldu, teknedeki bulunan 1 kişi boğularak ölürken, 1 kişi ise kıyıya yüzerek kurtulmaya başardı.

Edinilen bilgiye göre, İlçemize bağlı Gölyaka beldesinde hayvancılıkla uğraşan emekli Mevlüt Aksu ve Isparta’da askerlik şubesinde sivil memur olarak çalıştığı ve memleketine izine geldiği öğrenilen damadı Erbay Özbaş ile birlikte balıkçı teknesi ile göldeki adalardan Orta Ada’ya hareket etti. Daha önce bu adaya saldığı 2 büyükbaş hayvanı ikamet ettiği belde merkezine getirmek isteyen Mevlüt Aksu, kendisine yardım eden damadı ile birlikte geldikleri tekneye bindirdi. Hayvanların ayağını bağladıktan sonra motorlu tekne hareket etmeye başladıktan kısa bir süre sonra alabora olarak ters döndü. Tekne batarken hayvanların ayağındeki urganı kesmeyi başaran Mevlüt Aksu ile damadı Erbay Özbaş suda çırpınmaya başladı. Erbaş  yaklaşık 10 metre mesafedeki adanın kıyısına yüzmeyi başarırken, kayınpederi onun kadar şanslı değildi. Hayvanlar da adaya yüzerek telef olmaktan kurtulurken, kayınpederi gözleri önünde suda kaybolan Özbaş, durumu Jandarmaya haber verdi. Tesadüfen göl üzerinde yakın bir noktada bulunan Beyşehir Jandarma Asayiş Botu olayın yaşandığı bölgeye intikal ederek Özbaş’ı tekneye aldı.

Bu arada, gölde kaybolan çiftçiyi aramak için çalışma başlatılırken, olay yerine Beyşehir Belediyesi‘ne ait dalgıç timleri ile İlçe, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün bir teknesi ve Jandarma asayiş  ekipleri  ile çok sayıda balıkçı teknesi de  geldi.

Gölde suya dalış yaparak arama çalışmaları başlatan dalgıçları, adaya teknelerle ulaşan köylülerle birlikte boğulmaktan son anda kurtulan damat Özbaş da izledi

Alabora olan teknenin yeri belirlenirken, arama çalışmaları bu noktada yoğunlaştırıldı. Dalgıçların arama çalışmaları yaklaşık 5 saat sonra netice verdi. Alabora olan teknenin yakınlarında kıyıya yaklaşık 10 metre mesafedeki derinliklerde bulunan kayıp Aksu’un cansız bedeni balıkçı teknesine alındı. Buradan da Jandarma Asayiş Botuna alınan cenaze, Jandarrma botu ile otopsi yapılması için  Beyşehir Devlet Hastanesi morguna götürülmek üzere Beyşehir ilçe merkezine ulaştırıldı. Kıyıda bekleyen nakil ambulansı ile Aksu’nun cansız bedeni hastane morguna kaldırıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL