ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir Şenleniyor

  BEYŞEHİR-Beyşehir’de 9’uncusu düzenlenecek ”Uluslararası Beyşehir Göl Festivali”nin bu yıl da renkli görüntülere sahne olması bekleniyor.At yarışlarından güreşe, bisiklet organizasyonlarından su sporlarına, konserlerden folklor gösterilerine kadar birçok etkinliğin yer alacağı..

Beyşehir Şenleniyor

 

BEYŞEHİR-Beyşehir’de 9’uncusu düzenlenecek ”Uluslararası Beyşehir Göl Festivali”nin bu yıl da renkli görüntülere sahne olması bekleniyor.At yarışlarından güreşe, bisiklet organizasyonlarından su sporlarına, konserlerden folklor gösterilerine kadar birçok etkinliğin yer alacağı festival, İç Anadolu Bölgesi’nin en kapsamlı ve geniş katılımlı festivalleri arasında gösteriliyor. 

 Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, yaptığı açıklamada, festivalde bu yıl kültürel etkinliklere ağırlık verileceğini belirtti. Festivalin renkli geçtiği için dışarıdan çok sayıda talep gördüğünü dile getiren Taşcı, ”Türkiye’nin en popüler sanatçılarıyla bu etkinliği gerçekleştiriyoruz” dedi. 

EN İLGİ GÖREN ETKİNLİK AT YARIŞLARI…

     

Festivalde en çok dikkat çeken ve ilgi gören etkinlikler arasında at yarışlarının olduğunu belirten Taşçı, Anadolu Selçuklu Devleti döneminde savaş atlarının Beyşehir’de yetiştirildiğini ifade ederek, şöyle devam etti: 

 ”Bu bölgede yetişen çayırlar, atın beslenmesinde çok önemli gıda olarak bilinir. Bu nedenle Beyşehir bölgesinde yetiştirilen atlar, daha güçlü ve daha iyi eğitilebilir. At yarışlarına çok önem veriyoruz ve bu kültürü at yarışlarıyla devam ettirmeye çalışıyoruz.”

   Festivalin kültürel etkinlikler açısından da dolu dolu geçeceğini aktaran Taşcı, ”At yarışları, güreş ve bisiklet organizasyonları, su sporları, konferanslar, folklor gösterileri, kültürel etkinliklerle İç Anadolu Bölgesi’nin en kapsamlı ve en büyük katılımlı festivalini gerçekleştiriyoruz” diye konuştu. 

     

İLÇE EKONOMİSİNE DE KATKI SAĞLIYOR

     

   Taşcı, geçen yıl ilk kez uluslararası boyuta taşıdıkları festivalin, bu yıl da uluslararası olarak düzenleneceğini vurguladı. 

   Festivale, bu yıl birçok ülkeden temsilcilerin katılacağını anlatan Taşcı, şunları kaydetti:

   ”Kültürel etkinlikler içerisinde fotoğraf sanatçıları, ressamlar ve daha birçok değişik kültürel etkinliği yansıtacak sanatçıya festival alanında yer tahsis ettik. Festivalimize çevre il ve ilçelerden inanılmaz bir ilgi var. Başta Konya olmak üzere Seydişehir, Bozkır, Isparta’nın ilçeleriyle Antalya bölgesinden çok sayıda vatandaş festival kapsamında ilçemizi ziyaret ediyor. Festival, ilçenin ekonomisinde ve tanıtımında çok önemli bir argüman haline geldi.” 

 Beyşehir Gölü’nün sadece Beyşehir veya Konya için değil tüm bölge için önemli olduğunu aktaran Taşcı, şunları ifade etti: 

   ”Beyşehir’in yaz akşamları bir başka oluyor. Özellikle İstanbul, İzmir, Antalya ve yurt dışındaki Beyşehirli hemşehrilerimiz, ilçemizdeki festivale göre programlarını hazırlıyor. Bu yıl bu ilginin daha da fazla olacağını ümit ediyorum. Gölümüz, en büyük marka değerimiz. Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü ve dünyada güneşin batışının izlendiği en güzel mekanlardan. Türkiye’nin en büyük milli parkı olması gibi birçok özelliği ile Beyşehir Gölü, bizim için ve tüm bölge için çok önemli.”

   SEVCAN ORHAN SEVENLERİYLE BEYŞEHİR’DE BULUŞACAK

   Öte yandan, festivalin bugünkü ilk bölümünde ses sanatçısı Sevcan Orhan sahne alacak. Etkinlikler saat 18.30’de anıt meydanındaki mehteran gösterileri ile başlayacak. Ardından anıt alanından festival meydanına kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek.  Festival ateşinin yakılmasından sonra protokol konuşmaları olacak, ardından yerel ürünler ve tanıtım standlarının açılışı gerçekleşecek.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL