ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir Tapu’da ‘TAKBİS’ dönemi

              Beyşehir Tapu Müdürü Tuncay Ekici, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Tapu Kadastro Bilgi Sistemi projesi kapsamında yüklenici firma..

Beyşehir Tapu’da ‘TAKBİS’ dönemi

 

            Beyşehir Tapu Müdürü Tuncay Ekici, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Tapu Kadastro Bilgi Sistemi projesi kapsamında yüklenici firma tarafından yürütülen çalışmaların sona erdiğini bildirdi.

            Bu çerçevede Beyşehir Tapu Müdürlüğü’ndeki mevcut 3 bin adet tapu kütüğünün 11 Nisan 2011 tarihinde yüklenici firma tarafından başlanılan veri sayısallaştırmalarının tamamlandığını belirten Ekici, şu bilgileri verdi:

            “Bu sistemle gerek diğer kamu kurumlarının gerekse vatandaşların tapu bilgilerine sağlıklı ve hızlı bir şekilde ulaşabilmesi sağlanmış olacaktır. Sistemle aynı zamanda vatandaşlarımız ilçemizde bulunan kendilerine ait gayrimenkul bilgilerine e-devlet şifresi ile de ulaşabileceklerdir. TAKBİS’in sağlıklı çalışabilmesi ve vatandaşlarımızın mağduriyetinin kısa sürede önlenmesi için müdürlüğümüze işlem konusunda müracaat edecek olan talep sahiplerinin öğlen mesai bitimine kadar başvurmaları halinde işlemleri daha hızlı ve kolay neticelenecektir.

            Tapu Kadastro Bilgi Sisteminin ilçemizde ilk defa uygulamaya başlanması ile ilk başlarda ufak tefek aksaklıklar olabileceğinden vatandaşlarımızın bu konuda daha hoşgörülü davranacaklarına inancımız sonsuzdur. Hayata geçen yeni sistemin, ilçemize, vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL