ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir turizmde önemli nokta olacak

      BEYŞEHİR – Vali Doğan, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Derebucak Kaymakamı Oktay Ateş, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşçı ile birlikte Eşrefoğlu Camisi ve Külliyesini gezdi. Burada bir açıklama..

Beyşehir turizmde önemli nokta olacak

      BEYŞEHİR – Vali Doğan, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Derebucak Kaymakamı Oktay Ateş, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşçı ile birlikte Eşrefoğlu Camisi ve Külliyesini gezdi. Burada bir açıklama yapan Vali Doğan, “Beyşehir Gölü’nün birçok amaç için kullanılması mümkün. Bunlardan bir tanesi sporla ilgili. Geçtiğimiz yıl Mevlana Kalkınma Ajansı’na (MEVKA) sunmak üzere Beyşehir Kaymakamlığı’mızın hazırlamış olduğu bir proje vardı. O proje ile temel su sporları malzemeleri satın almıştık. Bu yıl onun ilk uygulamasını Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Beyşehir Belediyesi ve Kaymakamlığın destekleriyle, Su Sporları Federasyonu’nun da yardımlarıyla gerçekleştirmiş olduk. Beyşehir Gölü’nü su sporlarına açarak ilk adım atılmış oldu. Ama bizim nihai hedefimiz, Beyşehir’i tam bir turizm merkezi haline dönüştürebilmektir. Bu çerçevede Kültür ve Turizm Bakanlığı ile işbirliği içerisinde bir dizi faaliyet gösteriliyor. İçinde bulunduğumuz bu eşsiz eser, yani Eşrefoğlu Camisi UNESCO’nun Geçici Kültür Mirası listesine girmiş oldu. Bunun asıl listeye yerleşmesi için bir takım çalışmalar yapılması gerekiyor ve bir alan yönetimi oluşturuldu. Bu alan yönetiminin çalışacağı mekanın hazırlanması ve bu alandaki tarihi yapıların onarılması ile ilgili hem Kaymakamlığımız, hem Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’müz, hem de Beyşehir Belediyemiz işbirliği içerisinde çalışıyorlar. MEVKA da yine mali destek programı çerçevesinde destekliyor” dedi.

“BEYŞEHİR, KONYA VE TÜRKİYE TURİZMİNDE ÖNEMLİ BİR NOKTA HALİNE GELECEK”

Vali Doğan, Beyşehir’de 1995 yılında yapılmaya başlanan ve bugüne kadar tamamlanamayan bir Emniyet Müdürlüğü binası olduğunu hatırlatarak, “Bu bina bizim buradaki turizm hedeflerimiz ile uyuşmuyor. Yani bu binanın mutlaka bir şekilde bizim hedeflerimize uyuşur hale dönüştürülmesi gerekiyordu. Geçtiğimiz günlerde gerek bölge milletvekillerimizin girişimiyle, gerekse valilerimizin girişimi ile İçişleri Bakanlığı bu binanın yıkımı için sözlü onay verdiler. Bu önemli bir gelişme. O binayı oradan yıkacağız, yeniden Beyşehir’e uygun göreceğimiz bir başka alanda hizmetin ihtiyaçları nedeniyle yapmış olacağız. Bölgede şunu yapmaya çalışıyoruz; Beyşehir’i hem Konya turizmi bakımından çok önemli bir destinasyon, hem de Türkiye turizmi açısından çok önemli bir hedef nokta haline getirmeye çalışıyoruz. Türkiye’de özellikle yüksek hızlı trenler ile başlayan turizm noktalarının birbirine yakınlaştırılması projesi çerçevesinde Beyşehir de önemli bir turizm merkezi olarak karşımıza çıkıyor. Buradaki her türlü bize ait kültürel değeri ve tabiat değerini bütün dünya insanının ortak çıkarlarına kullanmak için biz de elden geldiği kadar gayret sarf ediyor olacağız. Konya’da hep şöyle söylüyoruz; Bugün Konya’da 2 milyonu aşkın bir turizm hareketi var yıllık. Bunu 2023 yılında 10 milyona çıkaracağız gibi bir iddiamız var ve bunun 2,5 milyonunun da yabancı turistlerden oluşması gerektiğini işaret ediyoruz. Bütün bu projeksiyonun çok önemli bir ayağı da Beyşehir’dir. Beyşehir Konya’daki turizm sorumluğunun önemli bir bölümünü taşıyacak olan ilçedir. Bu bakımdan buradaki turizm altyapısının gelişimi açısından Beyşehir Belediyemiz, Büyükşehir Belediyemiz, Valiliğimiz, kültür müdürlüğümüz, kalkınma ajansımız, Kültür ve Turizm Bakanlığı’mız, buna ek olarak Ulaştırma Bakanlığı’mız, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’mız ortak çalışarak Beyşehir’i hakikaten hak ettiği noktaya taşıyacağız inşallah. Bunun ilk adımıdır bugünkü yapılan çalışmalar. Önümüzdeki günlerde bu çalışmalar artarak devam edecektir” şeklinde konuştu.

Vali Doğan, Eşrefoğlu Camisi’nin ardından yıkım kararı çıkan İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında da incelemelerde bulundu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL