ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir’de ‘turizm’ paneli

  BEYŞEHİR – Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu ve kısa adı TUREDD olan Turist Rehberleri Dayanışma Derneği tarafından Anamas Konukevi’nde düzenlenen..

Beyşehir’de ‘turizm’ paneli

 

BEYŞEHİR – Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu ve kısa adı TUREDD olan Turist Rehberleri Dayanışma Derneği tarafından Anamas Konukevi’nde düzenlenen panele Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, S.Ü.Ali Akkanat Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Ali Alagöz, S.Ü.Beyşehir Ali Akkanat MYO Müdürü Yrd.Doç.Dr.Aziz Öztürk, akademisyenler, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, yüksekokul öğrencileri katıldı.

Panelin protokol konuşmaları bölümünde kürseye gelen Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük,insanların merak duygusunu doyurma ihtiyacının turizmi doğurduğunu söyledi. Beyşehir’in tarihi ve turistik olarak çok önemli bir yerde olduğunu anlatan Başıbüyük, bu güzelliklerin tam olarak tanıtılabilmesi için turizm yollarının açılmasını ve Antalya ile Kapadokya arasındaki turizm bölgesinin aktif olarak kullanılmasını istediklerini belirtti.

Ali Akkanat Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr.Ali Alagöz ise, konuşmasında Türkiye’nin turizmde zengin kaynakları olmasına rağmen bunu tam olarak geliştiremediğini söyledi. Turist başı beklenen gelirin fazla olmamasının bunda etken olduğunu belirten Alagöz, turizmde dünya ve Türkiye istatistiklerini karşılaştırırken, ikisi arasındaki uçuuma dikkat çekti.Doç.Dr.Alagöz, Türkiye’nin 2023 hedefinin turizmde 50 milyar dolar olacağını da ifade etti.Ayrıca, turizm sektöründeki iş istihdamının daha fazla artması gerektiğini dile getirdi.

Panele konuşmacı olarak katılan Turist Rehberleri Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Halit Bozabalı, “turizm eğitimine eleştirisel bakış”, ünlü manken ve sinema oyuncusu Zeynep Şenkal “turizmde tanıtım”, Turizmci Şelale Dakkur “Event Management Örnekleri ile Girişimcilik” ve Antalya İl Turizm Komisyonu Başkanı Turizmci Cemal Öner “Yerel yönetimler ve turizm” konularında sunum yaptı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL