ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir’de Ramazan Etkinlikleri

BEYŞEHİR – Beyşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Ramazan etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Binlerce Beyşehirli Teravih namazı sonrası gerçekleştirilen etkinliklerin düzenlendiği festival meydanında bir araya geliyor. Aynı zaman da her..

Beyşehir’de Ramazan Etkinlikleri

BEYŞEHİR – Beyşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Ramazan etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Binlerce Beyşehirli Teravih namazı sonrası gerçekleştirilen etkinliklerin düzenlendiği festival meydanında bir araya geliyor. Aynı zaman da her gün merkeze uzak bir mahallede yapılan, Ramazan ayının manevi atmosferine uygun programlar mahalle sakinleri tarafından da yoğun ilgi görüyor.
            İlahi ve Tasavvuf müziğinin ünlü isimlerinin sahne aldığı etkinlikler kapsamında Hacivat-Karagöz, Meddah ve Semazen gösterileri, dini sohbetler, şiir dinletileri gibi farklı programlarda yer alıyor. Ramazan etkinliklerinde en çok eğlenenlerin başında da kuşkusuz çocuklar geliyor. Çocuklara yönelik programlarda ise palyaço, animasyon ve sihirbaz gösterileri ilgi çekiyor. Çocuklar çeşitli yarışmalara katılarak keyifli dakikalar geçiriyor, büyüklerde çocuklarla birlikte eğlenmesinin mutluluğunu yaşıyor. Festival meydanında oluşturulan mekanlarda toplanan vatandaşlar çay eşliğinde doyumsuz sohbetlere dalarken, isteyen vatandaşlar da alışveriş yapma imkanını elde ediyor.
           Ramazan ayının insanlar arasındaki birleştirici rolünün çok büyük önemi olduğunu dile getiren Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, ” Birlik beraberliği ve paylaşmayı güçlendirmek adına bu yılda geçmiş Ramazanlardan, geleneksel sanatlarımıza uzanan dolu dolu Ramazan etkinlikleri düzenledik. Manevi dünyamıza dokunan programlara halkımızın yoğun ilgi göstermesi ve memnuniyetleri, çocuklarımızın yüzündeki tebessüm bizleri de mutlu ediyor. Özlemle andığımız o eski Ramazan eğlenceleri tadında yaşanan etkinliklerimiz Ramazan ayı sonu kadar devam edecek” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL