ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir’e Yeni Genç Girişimciler

BEYŞEHİR – Beyşehir Belediyesi, Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) arasında imzalanan protokol çerçevesinde hayata geçirilen KOSGEB destekli ücretsiz uygulamalı girişimcilik kursları 9 gün boyunca devam edecek. Kursiyerlere..

Beyşehir’e Yeni Genç Girişimciler

BEYŞEHİR – Beyşehir Belediyesi, Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) arasında imzalanan protokol çerçevesinde hayata geçirilen KOSGEB destekli ücretsiz uygulamalı girişimcilik kursları 9 gün boyunca devam edecek. Kursiyerlere katıldıkları her eğitim günü için 20 lira ödeme yapılırken, sertifika almaya hak kazandıkları takdirde ise kuracakları iş için KOSGEB tarafından 50 bin liraya kadar hibe, 100 bin liraya kadar da geri ödemeli destekten istifade edebilecek.
      Beyşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen uygulamalı girişimcilik eğitimlerine 25 girişimci adayı kursiyer katılıyor.
      Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, eğitimlerin verildiği salonu ziyaret edip girişimci adayları ile biraraya gelerek çeşitli tavsiyelerde bulundu.
       Özaltun, kursiyerlere hitaben yaptığı konuşmada, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun genç girişimcilere büyük önem verdiğinin altını bir kez daha çizerken, “Başbakanımız gibi bizler de iş dünyasına yeni girişimcilerin kazandırılmasını çok önemsiyoruz. Bu konuda hükümetimiz üzerine düşen görevi yapıyor ve bu konuda sıranın artık sizlere geldiğini düşünüyoruz. Bizler de Belediye olarak sizlerin iyi bir eğitim alabilmeniz adına yetişmiş kalifiye bir eğitimci görevlendirilmesi noktasında devreye girdik. Şimdi eğitimlere başlandı. Eğitimin ardından sertifikayı aldıktan sonra bu belgeyi evinize değil de yeni kuracağınız işyeri ve ofisinizin duvarına asmanızı bekliyoruz. Burada eğitim gören 25 kişi bizim için çok önemli diyoruz. Çünkü bu konuda bizi ya ileri noktalara götürteceksiniz ya da bu girişimcilik eğitimine ‘dur’ dedirteceksiniz. O yüzden sizlere çok güveniyoruz. Beyşehir de zaten öylesine bir şehir ki, yeter ki sizler çalışmak isteyin, iş isteyin her türlü fırsat var. Kaymakamlığa gidin kaymakamlığımız destek verir, belediyeye gelin belediye destek verir, sivil toplum kuruluşlarına, ticaret odasına, partimize gidin onlar da destek verir. Kısacası mazeret üretmeye gerek yok. Yeter ki sizler üretmek isteyin. Bu konuda bizler de eğitim süreci öncesinde olduğu gibi gerek eğitim sürecinde, gerekse eğitimlerden sonra sertifika aldıktan sonra da sizlere yardımcı olma noktasında üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Çünkü ülke olarak da ilçemiz bazında baktığımızda da üreten bir topluma çok ihtiyacımız var. Dün bir yerlerden hazır alıyorduk, bugün ise artık şükürler olsun ki, ürettiğimizi dış piyasaya verebiliyoruz. Ama hala dışarıdan aldığımız ürünler de var, almamamız gereken ürünler de var. Bu noktada bizlere ve sizlere büyük görevler düşüyor” diye konuştu.
        Girişimci adayı kursiyerler de kendilerini ziyaret eden Başkan Özaltun’a ilçede kurmak istedikleri iş projeleri ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL