ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir’in Jeolojik Harıtası Çıkartılıyor

BEYŞEHİR – Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, sondaj çalışmalarının başladığı alanda yaptığı açıklamada, imar plan tadilatları ile ilgili olarak vatandaşlardan gelen talepler olduğunu dile getirerek, “Belediye olarak yaptığımız imar plan..

Beyşehir’in Jeolojik Harıtası Çıkartılıyor

BEYŞEHİR – Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, sondaj çalışmalarının başladığı alanda yaptığı açıklamada, imar plan tadilatları ile ilgili olarak vatandaşlardan gelen talepler olduğunu dile getirerek, “Belediye olarak yaptığımız imar plan tadilatları meclisimizden geçtikten sonra zemin etüd raporu olmaması nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden uygulamaya geçemiyordu. Dolayısıyla bu yönde bir çalışma yapılması talebinde bulunmuştuk. Bu noktada Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ilgili çalışanlarımızdan ricada bulunduk. Şu anda ihale süreci bitti ve Konya’da 19 ilçe içerisinde ilk çalışma Beyşehir’den başlıyor.”dedi.

Önümüzdeki süreçte ilk zemin etüd çalışmasının yapılacağı yerin TOKİ konutlarının bulunduğu Avşar Mahallesi olacağını da vurgulayan Özaltun, şöyle devam etti: “Bu mahallede oturan vatandaşlarımıza bir müjdemiz olacak. Burayı bilinçli olarak tercih ettik ki, hem ilçeler arasında ilk olmanın vermiş olduğu avantaj, hem de Avşar Mahallesi’ndeki hemşehrilerimize bir müjde verme adına bugün burada temsili bir yerdeyiz. İnşallah bu plan zemin etüd raporları bir an önce tamamlandıktan sonra biz de gerekli meclis kararlarını aldıktan sonra Avşar Mahallemize verilecek müjdeyi onlara açıklayacağız. Bu çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediyesi  çalışanlarımıza ve ihaleyi üstlenen firmamıza ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek Bey’e Beyşehir’e vermiş olduğu her bir katkıdan dolayı çok teşekkür ediyorum.”

Özaltun, yürütülen zemin etüd raporu çalışmalarının ilçedeki kat artışı ya da azaltması gibi bir durumdan kaynaklanmadığını da belirterek, plan tadilatlarında bu konuda da  ilk bakılacak olanın bölgedeki zemin etüd raporları olduğuna dikkati çekti. Özaltun, “Ancak şu anda gerek Büyükşehirimiz, gerekse İlçe Belediyesi olarak dikey yapılaşmaya karşıyız. Yani önümüzdeki süreçte eğer kat yükseltmesi gibi bir konu gündeme gelirse, bunu zaten vatandaşlarımızla paylaşırız. Ama şu anda herhangi bir kat yükseltmesi durumu sözkonusu değil.”dedi. Özaltun, yürütülen çalışmalar çerçevesinde ilçede 79 ayrı sondaj çalışması yapılacağını da belirterek, “Bu çalışmaların 2,5-3 ay gibi bir sürede tamamlanması öngörülüyor ama biz bu 3 ayı öne çekmeyi planlıyoruz ve bunu umuyoruz. Çünkü, şu anda ilçemizde çok büyük miktarda plan tadilatlarımız bekliyor. Sadece bu zemin etüd raporu olmamasından kaynaklı. İnşallah hızlı bir şekilde bu 79 sondaj çalışması yapılıp, plan tadilatı, yani zemin etüd raporları çıktıktan sonra 2,5-3 aya kalmaz harekete geçireceğimizi umut ediyorum.”dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Deprem ve Jeolojik Araştırmalar Şube Müdürü  Jeoloji Mühendisi Metin Tekdere ise, yürürlüğe giren Büyükşehir Belediyesi Yasası’nın ardından Konya’nın 19 ilçesiyle ilgili ihalenin sonuçlandığını dile getirdi. Güçlü bir firma ve ekibin ihaleyi üstlendiğini vurgulayan Tekdere, bu konudaki ilk çalışmalara Konya’da Beyşehir ilçesi ile startı verdiklerini belirterek, “Tahmini üç ay içerisinde Beyşehir’in raporlarını hazırlayıp, inşallah planlama grubumuza verip Beyşehir’de yapılacak bütün planlama altlıklarını yapılaşmayla ilgili sağlıklı kentleşmeyi ortaya koyacağız. Biz burada imar planına esas zemin etüd çalışması yapacağız. Beyşehir için uygulanacak şu anda 3-4  noktada alacağımız numuneler var. Jeolojik ve jeofizik çalışmalardaki envanter ve bilgilere göre de yapılaşmaya ışık tutacak olan alt verilerin hepsi çıkacak. Tabi bu sadece yapılaşmadan ziyade depremle oluşabilecek etkenler, depremin etki edeceği yapılar ve zemindeki davranışlar hepsi ortaya sunularaktan nihai sonuç olarak yerleşime uygunluk haritası dediğimiz Beyşehir’in yerleşime uygunluk haritası çıkacak. Bu yerleşime uygunluk haritasına göre de planlamalı yapılaşmalar sağlanmış olacak.”dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL