ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

BYEGM İl Müdürlüğünden Beyşehir Ziyareti

BEYŞEHİR – İlk olarak Beyşehir Kaymakamlığı ve Beyşehir Belediyesi’ni ziyaret eden heyet daha sonra, Beyşehir Gazeteciler cemiyetini ve televizyonumuz BGRT’yi ziyaret etti.        BYEGM İl Müdürü Cemil Paslı,..

BYEGM İl Müdürlüğünden Beyşehir Ziyareti

BEYŞEHİR – İlk olarak Beyşehir Kaymakamlığı ve Beyşehir Belediyesi’ni ziyaret eden heyet daha sonra, Beyşehir Gazeteciler cemiyetini ve televizyonumuz BGRT’yi ziyaret etti.
        BYEGM İl Müdürü Cemil Paslı, beraberindekilerle birlikte Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’u makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Paslı, BYEGM olarak bölgede de çalışma yürüttüklerini vurgulayarak, Konya’nın yanısıra Aksaray ve Karaman illeri ile ilçelerinde de güçlü basın kuruluşlarına sahip olduklarını dile getirdi.
       Konya’nın ilçelerindeki basın kuruluşlarını ziyaret ettiklerini ve bu ilçelerde basına katkı veren belediye başkanları ile kaymakamları da ziyaret programlarına dahil ettiklerini anlatan Paslı, “Biz Beyşehir’i de çok önemsiyoruz. Beyşehir ilçemizin gölüyle beraber, hatta deniz de diyoruz. Deniziyle beraber çok büyük artıları var. Tarihi bir yol üzerinde. Çok güzel hanları var. Onlar da restore edildi. Başkanımıza buradan yavaş yavaş bu hanları da kullanarak Konya’yı bu tarafa doğru çekmesini tavsiye ediyoruz. Ayrıca yakında Antalya yolu da ciddi anlamda kısalacak. Bunun da kamuoyuna iyi enforme edilmesi lazım. Bu anlamda Basın  Yayın Enformasyon olarak ilçelerin tanıtımı konusunda, değerlerinin Konya’ya, bölgeye ve Türkiye’ye aktarılması konusunda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Beyşehir ilçemizde de  2 radyomuz, 1 yerel televizyonumuz, 3  gazetemiz var. Bu potansiyel, ilçe için güçlü  bir basın demek. Burada çalışan arkadaşlarımızın da mutlaka sarı basın kartı edinmesini istiyoruz. Zaten yenileyeceğiz de biz basın kartlarını. O duyurumuzu da yapacağız yakında. Bekleme süreleri uzundu eskiden. Genel müdürlüğümüz yönetmelik değişikliğiyle bu bekleme sürelerini kısalttı. Biz istiyoruz ki basın sektöründe çalışan bütün arkadaşlarımız basın kartına sahip olsun. Çünkü basın kartına sahip olmayanlar yıpranma payından istifade edemiyorlar. Emeklilikte bu karşılarına çıkıyor. Dolayısıyla biz Karaman’da ‘akupunktur etkisi’ dedik. Medyanın akupunktur etkisi de toplumun sinir sistemini ve dolaşım sistemini rahatlatmadır. Aksaray’da biz ‘ayna’ dedik. Biz ayna ve  akapunktur görevimizi fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz. Tüm kurumlarla yakın çalışmaya özen gösteriyoruz ve açık çek veriyoruz. Bize bir ihtiyaç olduğu zaman bu bölge adına,her zaman varız, çünkü güçlü bir medyamız var.           Ciddi anlamda, güçlü bir bölge içerisinde yaşıyoruz. Biz istiyoruz ki hep beraber bu bölgeyi kalkındıralım, hep beraber kazanalım ve bu işte en çok potansiyeli olan ilçelerden birisi Beyşehir ilçemiz. Turizm kapasitesi çok yüksek, tarihi bir yol üzerinde, turistik bir yol üzerinde. Bu değerlerle beraber bize ne düşüyorsa biz açık çek veriyoruz. Hep birlikte ilçemizi geliştirmeye çalışacağız inşallah” dedi.

“BELEDİYEMİZİN HİZMETLERİNİ BASIN SAYESİNDE ANLATABİLİYORUZ”

         Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Beyşehir Belediyesi olarak vatandaşa hizmet noktasında çalışmaya devam ettiklerini belirtirken, basın ve medyanın çok önemli bir işlevi yerine getirdiğine dikkati çekerek, bu anlamda ulusal medyanın yanısıra yerel medyaya da çok önem verdiklerini söyledi. 
         Yeni süreçte artık Konya olarak Yeni Marmara’yı konuşmaya başladıklarını da ifade eden Özaltun, Beyşehir olarak ise bölgeye renk katmak istediklerini vurgulayarak, “Yeni Türkiye yolunda yeni Beyşehir’i inşa edelim diye uğraşıyoruz. Tabi eksikliklerimizi bir bir tespit ettik. Kalan 3 yıllık süreçte ve seçimlerin de olmamasını fırsat bilerek projelerimizi üretiyoruz ve Konya – Beyşehir, Beyşehir – Antalya yolunun açılması ile birlikte Beyşehir’e müthiş derecede bir göç olmasını öngörüyoruz. Beyşehir’in şu anki nüfusu 71 bin. Ama yazın baktığınız zaman bu nüfus 250 – 300 binlere çıkıyor. Bu rakam, yollar açıldıktan sonra en az ikiye katlanacak. Bu da şu demek 500 – 600 binleri göreceğiz anlamına geliyor. Tabi biz, bu ziyaret edecek insanlara Beyşehir’i hazırlamamız gerekiyor. Zira Beyşehir İç Anadolu’nun denizini içinde barındıran bir ilçe. Turizmiyle, sanayisiyle, tarımıyla hakikaten yaşanılması gereken bir şehir. Belki de bugüne kadar turizm ve sanayi noktasında anlatılamamış bir şehir. Zira sanayi noktasında anlatılamamış derken pompalı av tüfeğinde Türkiye genelinde  yüzde 95, dünya genelinde yüzde 85 oranında yivsiz av tüfeği imalatı yapılan yer Beyşehir. Sadece Beyşehir merkez değil, Üzümlü, Huğlu sanayisinde de üretim yapılıyor. Hem sanayicimizi anlatmak gerekiyor hem Beyşehir’in turizmi, Eşrefoğlu Camisiyle, Fasıllar Anıtıyla, Kubadabad Sarayıyla bunları anlatmak gerekiyor. Bunları anlatırken de  Beyşehir Belediyesinin yapmış olduğu hizmetleri ve turizmi anlatmanın tek yolu basından geçiyor. Basını siz bu noktada iyi değerlendirebilirseniz hem yapmış olduğunuz hizmetleri toplu iletişim araçlarıyla daha iyi anlatabilirsiniz hem de diğer tarih, turizm noktasındaki değerlerinizi daha iyi tanıtabilirsiniz. Bu noktada biz basınla mümkün olduğunca Beyşehir’i daha ileriye götürebilme adına sürekli iletişim halindeyiz, birlikte çalışmalar sergiliyoruz.İl Müdürümüzle de bu konularda fikir telakkisinde bulunacağız. Bu noktada eksikliklerimiz varsa da biz bu değerlendirmeleri katkı adına dinlemeye hazırız. Bizim de mutlaka  basın konusunda eksikliklerimiz olacaktır. Biz eksikliklerimizi bir bir kapatarak Beyşehir’i daha ileriye taşıyarak bizden sonraki nesillere teslim etmek arzusundayız. Beyşehir’i inşallah güzel günler bekliyor, Beyşehir her şeye değer diyorum. Hemşerilerimize şunu söylüyorum; gerek yurt içinde gerek yurt dışında kısacası Beyşehirli neredeyse onlarla birlikte olmaya özen göstereceğiz. Yurt içi ve yurt dışı turlarında Beyşehirli hemşerilerimizle buluşacağız. Zira hedefimiz şu;  insanlar bizden neler bekliyor, Beyşehir’de yaşayan hemşerilerimiz, Beyşehir dışındaki hemşerilerimiz.  Biz, hemşerilerimizin istediklerini yerine getirmekle mükellefiz. Onlar istesin biz yapmaya hazırız inşallah diyorum.” ifadelerini kullandı.
        Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, ziyaretinin sonunda BYEGM Konya İl Müdürü Paslı’ya Beyşehir’i yansıtan bir duvar saati ile Beyşehir Belediyespor atkısı hediye etti.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL