ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Çanakkale ruhu öğrencilere anlatılıyor

  BEYŞEHİR – Beyşehir Belediyesi’nin bir kültür hizmeti olan tiyatro gösterisinde tiyatrocular okullarda ki sınıflara habersiz bir biçimde girerek Çanakkale’yi gösterdikleri performansla öğrencilerin hafızasına kazıyorlar. Böyle bir tiyatro gösterisinin Beyşehir’de yapılması..

Çanakkale ruhu öğrencilere anlatılıyor

 

BEYŞEHİR – Beyşehir Belediyesi’nin bir kültür hizmeti olan tiyatro gösterisinde tiyatrocular okullarda ki sınıflara habersiz bir biçimde girerek Çanakkale’yi gösterdikleri performansla öğrencilerin hafızasına kazıyorlar.

Böyle bir tiyatro gösterisinin Beyşehir’de yapılması teklifi geldiğinde heyecanlandıklarını dile getiren Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı; “İzlediğimde çok etkilendim. 7 Dakika süren bir tiyatro gösterisi. 7 Dakikada Çanakkale’de verdiğimiz mücadele en iyi şekilde aktarılıyor. Bu nedenle bu gösterinin ilçe merkezindeki tüm sınıflarda gösterilmesine karar verdi. Bugün Ali Rıza Celeboğlu Ortaokulunda başlayan gösteriler tüm Beyşehir’de yapılacak. Öğrencilerimizin gözünde o bizim küllerimizden yeniden doğuşumuzun savaşı olan Çanakkale ruhunun parlaklığını görmek bizleri çok mutlu etti.   Bu tiyatroyu tüm öğrencilerimizin görmeleri gerektiğini düşündüm.Çanakkale’de ecdadımız muhteşem bir mücadele örneği göstererek bizlere özgürce üzerinde yaşayabildiğimiz toprakları bıraktılar. Hepsinden Allah razı olsun, Allah hepimize onlarda ki iman gibi vatan sevgisi gibi sevgiyi bizim kalbimize de versin.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL