ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Çiftçilerin sorunlarını dinlediler

HÜYÜK-Hüyük ilçesine giden ziraat uzmanı akademisyenlerden oluşan bir heyet, tarım ve hububat alanlarında incelemelerde bulunarak çiftçilerin sorunların dinledi.  Selçuk Üniversitesi (SÜ) Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr…

Çiftçilerin sorunlarını dinlediler

HÜYÜK-Hüyük ilçesine giden ziraat uzmanı akademisyenlerden oluşan bir heyet, tarım ve hububat alanlarında incelemelerde bulunarak çiftçilerin sorunların dinledi. 
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Zengin, Konya Ovası Projesi (KOP) İdaresi Başkan Danışmanı ve SÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Şahin, ilçedeki tarım ve hububat alanlarında incelemelerde bulundu. Heyete, Hüyük Ziraat Odası Başkanı Hürriyet Şahin ve Hüyük İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yücel Doğan eşlik etti.
Bölgede yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Hüyük Ziraat Odası Başkanı Hürriyet Şahin, yöre çiftçisinin anlattığı, bu yıl mahsul ve üretimde yaşadığı sorunları, ilaçlama ve gübreleme ve bunların stoklanmasındaki sıkıntıları dinlediklerini söyledi. Çiftçilerle bölgede faydalı toplantılar yaparak Ziraat Odası ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak da gerekli notları aldıklarını dile getiren Şahin, “KOP adına da gerekli planlama ve çalışmaları yapmak üzere hocalarımız da notlarını aldı. Çiftçimizin ortak olarak ortaya koydukları sıkıntılar öncelikle ürettikleri ürünlerin pazarlanmasında hala sıkıntılar olduğu yönünde idi. Bunun çözüm şekillerini birlikte istişare ettik. Özellikle yaş sebze ve meyvede Hüyük bölgesinde bu sorunu küçük ölçekli kooperatifler ve hallerin ihtiyacı geçici olarak cevaplandırdığı ancak bölgesel birliktelik ve bölgesel bir hale ihtiyaç olduğu konusunda görüşler dile getirildi. Fiyatlandırmada köyler arasında da farklar olduğu ortaya çıktı. Diğer bir konu, sulama hususu oldu. En önemli olarak gördüğümüz sulama tarımdan bahsedildiğinde olmazsa olmazlardan. Çünkü tarım için de insan için de bir yaşam ve üretim biçimi. Bereketli topraklarımız var ama Beyşehir Gölü kıyısından kanallarla ve yüksek kotlardaki küçük küçük göletlerden sulanan arazilere baktığınızda sulanabilir alan miktarı toplamda yüzde 15’leri bile bulmuyor. Bölgemizin 250 bin dekara yakın toprak bütünlüğüne sahip. Bunun ancak 30 bin dekarı su alabilmiş durumda. Bölgemiz insanı bunun maliyetinin yüksek olduğunu belirterek, düşürülmesi konusunda daha çok çaba gösterilmesini istiyorlar” diye konuştu

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL