ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Kaymakam “Engelsiz Gözlük” projesinin mimarlarını ödüllendirdi

        BEYŞEHİR – Bir süre önce, İzmir’de düzenlenen DOESEF proje yarışması finalinde ülkemizi 2015’te düzenlenecek olan Uluslararası Genç Bilim Adamları Konferansı’nda (ICYS International Conference of Young Scientists)..

Kaymakam “Engelsiz Gözlük” projesinin mimarlarını ödüllendirdi

        BEYŞEHİR – Bir süre önce, İzmir’de düzenlenen DOESEF proje yarışması finalinde ülkemizi 2015’te düzenlenecek olan Uluslararası Genç Bilim Adamları Konferansı’nda (ICYS International Conference of Young Scientists) temsil etme hakkını elde eden Beyşehir Fethullah Bayır Fen Lisesi’ne ait “Engelsiz Gözlük” projesinin mimarları olan isimler Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük’ü makamında ziyaret etti.
        Makamında, Beyşehir’e Fen Lisesi binasını kazandıran hayırsever işadamı Fetullah Bayır ile birlikte Okul Müdürü Bilal Bülent Alperen, Fizik Öğretmeni İsmail Yapıcı ve öğrencileri kabul eden Başıbüyük, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başıbüyük, Fetullah Bayır Fen Lises’nin açılışından 3 yıl gibi kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen, proje ve diğer alanlarda başarılı çalışmalarıyla ön plana çıkmaya başladığını söyledi. Başıbüyük,”Bundan sonra bu başarıların artarak devam edeceğine inanıyorum.” dedi. 
        Kaymakam Başıbüyük, başarı elde eden projeden dolayı Okul Müdürü Bilal Bülent Alperen’e Fizik Öğretmeni İsmail Yapıcı’ya başarı belgesi, öğrencilere ise çeşitli hediyeler ve plaket verdi.

ENGELSİZ GÖZLÜK PROJESİ…

         Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı Kurumları tarafından düzenlenen ülkemizin en saygın proje yarışmalarından biri olan DOESEF (Doğanata Educatıon Scıence Energy Engıneerıng Faır) etkinliklerinin üçüncüsü 9-12 Nisan 2014 tarihleri arasında İzmir’de yapıldı. Bilim ve teknoloji ışığında ülkemizin dört bir yanında proje üreten, değişime ve gelişime açık, sorgulayan, araştırmayı temel ilke edinen gençleri ve öğretmenlerini bir araya getirerek bilimsel bilgilerini paylaşmayı ve toplumsal sorumluluklarını geliştirmeyi amaç edinen organizasyonda; fizik, kimya, biyoloji, enerji, mühendislik alanlarında araştırma projeleri yarıştı. Yarışmaya toplam 450 proje başvuru yaptı. Finale kalan 106 projeden biri de “Engelsiz Gözlük”  adlı projesiyle Fetullah Bayır Fen Lisesi oldu.
          Fetullah Bayır Fen Lisesi, yarışma finallerine; Okul Müdürü Bilal Alperen, Danışman Öğretmen İsmail Yapıcı,  öğrenciler Abdurrahman Korucu ve Mahmut Yazıcı’dan oluşan bir heyetle katıldı. Adı geçen proje, yarışmada finallere kalarak Türkiye’yi Uluslararası Genç Bilim Adamları Konferansı (ICYS International Conference of Young Scientists) adlı yarışmada temsil etme hakkını elde etti. “Engelsiz Gözlük” adlı proje, görme engellilerin hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyor. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL