ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Dolu dolu kutlu doğum

              Beyşehir İlçe Müftüsü Mustafa Tekin, kutlu doğum haftasında Beyşehir’de düzenlenecek etkinliklere ilgili bilgiler verdi.             Tekin, yaptığı açıklamada, haftanın..

Dolu dolu kutlu doğum

 

            Beyşehir İlçe Müftüsü Mustafa Tekin, kutlu doğum haftasında Beyşehir’de düzenlenecek etkinliklere ilgili bilgiler verdi.
            Tekin, yaptığı açıklamada, haftanın Beyşehir’de yine vatandaşlarla birlikte en güzel şekilde kutlanması için gayret göstereceklerini anlatarak, ‘Bu sene ‘kardeşlik hukuku, kardeşlik ahlakı’ üzerinde yoğunlaşacak tüm yapılacak programlar. Gerçekten ‘islamda kardeşlik var’ diyoruz ama bu kardeşliğin nasıl olması gerekir, kardeşler arasındaki ahlaki davranışların yahutta kardeşler arasındaki birbirine karşı hukuk, hak nasıl olması gerekir? Kardeşlik denilince bir kavram; herkes kendine göre bunu değerlendirebilir ama ayetler ve hadisler bu konuda ne diyor, yahutta İslam bu kardeşliği nasıl anlamış, Peygamber Efendimiz ve sahabe nasıl anlamış, nasıl yaşamış, alimlerimiz ve hocalarımız bu konuda gerekli bilgiyi verecekler”dedi.
            14-20 Nisan tarihleri arasında kutlu doğum haftası kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikler nedeniyle vatandaşlara çeşitli yollarla ulaşmaya çalıştıklarını ve düzenlenecek programlara davet ettiklerini de belirten Tekin, şunları kaydetti: “17 Nisan’da saat 20.00’de Çevik Düğün Sarayı’nda 3 profesör hocamız konferans verecek. Orada İslam kardeşliğini anlatmaya çalışacağız. 19 Nisan’da saat 14.00’te yine aynı mekanda bayanlara yönelik programımız var, ayrıca kur’an kurslarımız arasında bu yıl da bilgi yarışmamız olacak. Yine, hafta boyunca yaşlı vatandaşlarımıza ve çocuklarımıza yönelik çeşitli hediyelerimiz olacak. Bununla ilgili programlarımız var. Bu arada, hafta kapsamında ilçemize bağlı yerleşim birimlerimizde de birtakım programlarımız olacak. Yani, dolu dolu bir kutlu doğum haftası Beyşehir’i bekliyor”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL