ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Dondurucu soğukta avlanıyorlar

BEYŞEHİR-Ağır kış koşullarının hüküm sürmeye başladığı Beyşehir’de, ekmek parası için avlanma faaliyetlerini sürdüren balıkçılar, göl kıyılarında sabah saatlerinde yaşanan buzlanma nedeniyle güçlükler  yaşıyor. Gölün özellikle sazlık kesimlerindeki kıyılarında yaşanan buzlanma..

Dondurucu soğukta avlanıyorlar

BEYŞEHİR-Ağır kış koşullarının hüküm sürmeye başladığı Beyşehir’de, ekmek parası için avlanma faaliyetlerini sürdüren balıkçılar, göl kıyılarında sabah saatlerinde yaşanan buzlanma nedeniyle güçlükler  yaşıyor.

Gölün özellikle sazlık kesimlerindeki kıyılarında yaşanan buzlanma nedeniyle tekneleri mahsur kalan balıkçılar, bir gün öncesinden göle serdikleri ağları toplayabilmek için havanın yumuşaması için  öğlen saatlerini beklemek zorunda kalıyor. Bazı balıkçılar ise buzları kırarak avlanma faaliyetlerni sürdürüyor. Kıyılarda buzları kırarak açıklara doğru ilerlemeye çalışan bazı balıkçılar, teknelerini çalıştırırken de güçlükler yaşıyor. Balıkçılar, uzun uğraşların ardından teknelerinin motorunu çalıştırarak mesaisine devam ediyor. Dondurucu soğuklara rağmen avlanma faaliyetlerine ara vermeyen  balıkçılar, ekmek mücadelesi için çalışmak zorunda olduklarını belirtiyor. Beyşehir Gölü’nde birçok balıkçı ise soğuk günlerin gelmesi ile birlikte avlanma faaliyetlerine ara vermiş durumda.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL