ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Çiftçiler rahmet için dua etti

        BEYŞEHİR – Beyşehir Ziraat Odası’nın çiftçilere yağmur duasına çıkılması yönündeki çağrısının ardından ilçeye bağlı mahallelerde yaşayan üreticiler yağmur duasına çıkmaya başladı. İlçede bir süre önce Sadıkhacı..

Çiftçiler rahmet için dua etti

        BEYŞEHİR – Beyşehir Ziraat Odası’nın çiftçilere yağmur duasına çıkılması yönündeki çağrısının ardından ilçeye bağlı mahallelerde yaşayan üreticiler yağmur duasına çıkmaya başladı. İlçede bir süre önce Sadıkhacı ve Gökçimen mahallelerinde yağmur duasına çıkılmasının ardından bugün de Karadiken ve Emen mahallelerinde yaşayan üreticiler yağmur duası yaptı. İlçeye bağlı Karadiken Mahallesi’nde harman yeri alanında yapılan yağmur duasına Beyşehir İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Macit, Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Adem Metli, çiftçiler ve mahalle sakinleri katıldı. 
        Kılınan öğle namazının ardından çiftçiler yağmur için ellerini semaya kaldırdı, dualar etti. Yağmur duasının ardından yemek ikramında bulunuldu.
        Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, bölgede yaklaşık 1-1,5 aydır yağmur yağmadığını dile getirerek, “İnşallah dualarımız kabul olur, en kısa sürede yağmur yağar yaradanın izniyle inşallah”dedi. Özaltun, yağmur olmadığı için bazı çiftçilerin imkanı dahilinde ekili alanlarını sulamaya başladığını da vurgulayarak, “İnşallah beklenen yağışlar gelirse bu sulamalara da gerek olmayacağını düşünüyorum”dedi.
         Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Adem Metli ise, yaşanan kuraklığın bölgede biraz daha sıkıntılı hale geldiğini belirterek, “Çok yalvaracağız. Allah’ım inşallah en kısa zamanda verir, yoksa şu anda ciddi bir sıkıntı var. Bu ciddi sıkıntıyı atlatabilmemiz için Allah’ım rahmetini yağdırır da biz de bu sıkıntıları atlatırız. Yoksa şu anda yapabileceğimiz herhangi bir şey yok” dedi. Metli, ekili alanlarda hububat ürününde bazı arpaların erken başak yardığı için eğer kısa sürede yağış gelmezse buna yapılabilecek bir şey olmadığını, bu durumda bazı yerlere hayvanları sürmek zorunda kalabileceklerini dile getirerek, “Belki biraz taban araziler kurtulabilir. Özellikle kırda bayırda şu anda ürün ciddi sıkıntıya girdi. İnşallah Mevlam yağmur verir de oralarda hiç olmazsa bir miktar boy atar, bir miktar da olsa yemimizi, buğdayımızı alırız, samanımızı tedarik ederiz. Şu anda yağmur olmadığı için ekinini sulayan çiftçilerimiz var. Sulanan yerler şu anda çok güzel ve normalin üzerinde de oradan verim alacağız. Çiftçiye ben şunu tekrar tavsiye ediyorum. Şartlar ne olursa olsun suya ulaşabildiğimiz yerlerde herkes ekinini sulasın, hatta ekinini sularken artı ikinci bir gübre daha atsın. Şu anda Gökçimen, Karaali, Sadıkhacı mahallelerimizde çiftçilerimiz yağmur duasına çıktı, bugün de burada Karadiken ve Emen mahallelerimizde yağmur duası yapılıyor. Gelecek hafta da Bayındır ve Üstünler olmak üzere bazı mahallelerimizde yağmur duaları yapılacak. Biz bu dualarımıza devam edeceğiz, Allah’tan yağmur isteyeceğiz.” 

 


YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL