ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Duble yol 2015’te hizmette

           BEYŞEHİR – AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Belediye Başkan Vekili Fahri Us, il genel meclisi üyeleri ve parti teşkilatı mensupları..

Duble yol 2015’te hizmette

 

         BEYŞEHİR – AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Belediye Başkan Vekili Fahri Us, il genel meclisi üyeleri ve parti teşkilatı mensupları ile birlikte hafta sonu yapım çalışmaları devam eden Gembos ve Karaburun yollarında incelemelerde bulunan Huğlu, programın sonunda Beyşehir bölgesini yakından ilgilendiren diğer yollardaki   son gelişmelerle ilgili de değerlendirmede bulundu.

57 KİLOMETRELİK SICAK ASFALT İHALESİ…

Yaptıkları incelemede yapılan çalışmaları yerinde gördüklerini dile getiren Huğlu, Beyşehir-Konya arasındaki duble yol çalışmalarına değindi. Bu kısımda, bölünmüş yol çalışmalarının sürdüğünü belirten Huğlu, yapılan yeni bir ihale sürecinden söz etti. Akyokuş mevkisinden Ilgın yol ayrımına kadar olan 57 kilometrelik bölümün sıcak asfalt haline getirilmesi işinin ihale edildiğini belirten Huğlu, “Şimdi sonuçlandırılması bekleniyor. Aynı zamanda, bu ihalenin içerisinde geçen yıl yarım kalan Kent Ormanı mevkisindeki 10 kilometrelik  yolun yapımı da sözkonusu. Bunun ihalesi de yapıldı. Bu iyi bir gelişme, çalışmalarla ilgili. 57 kilometrelik bölümün asfalt olarak sıcak karışım hale getirilecek olması da yoldaki kalitenin yüksek standarda ulaşacak olmasından dolayı kayda değerdir.”dedi.

Beyşehir-Konya Karayolu’ndaki duble yol çalışmalarının Karayolları yetkililerinin verdiği bilgiler ışığında 2015 yılında biteceğini belirten Huğlu, “Hem Beyşehir-Konya duble yolumuz, hem de Gembos güzergahlı Yeni Konya-Antalya Karayolumuz 2015 yılında vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuş olacaktır.”dedi.

GEMBOS YOLU’NUN KONYA BÖLÜMÜ 2014’TE TAMAMLANACAK

Gembos yolundaki çalışmaların Konya ayağındaki 61 kilometrelik bölümün 2014 yılında tamamlanarak hizmete gireceğini vurgulayan Huğlu, Antalya hududundaki çalışmalarla ilgili olarak ise şu bilgileri aktardı:

“Antalya tarafında tünel ihalesi yapıldı. Antalya Karayolları Bölge Müdürümüz Mustafa              Karademir   tünelle beraber 27 kilometrelik bölümün ihale çalışmasının devam ettiğini söyledi. Dolayısıyla, ümit ediyoruz ki,yetkililerimizin verdiği bilgiler ışığında hem Konya-Beyşehir duble yolu, hem Beyşehir-Derebucak-Gembos-Antalya yolumuz 2015 yılında vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuş olacak. Bu katkılarından ötürü başta başbakanımız olmak üzere ulaştırma bakanımıza, Karayolları Genel Müdürümüze, Konya milletvekillerimize, il başkanımıza ve emeği geçen tüm yetkililerimize Beyşehirli hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyorum.”

KURUCUOVA YOLUNDA ÇALIŞMALAR SÜRECEK

Huğlu, ayrıca Yeşildağ-Kurucuova beldesi arasında devam eden sahil yolun genişletme ve iyileştirme çalışmaları hakkında da bilgiler verdi. Bu yolun ihalelerinin tamamlandığını vurgulayan Huğlu,  geçen yıl 6 kilometrelik bölümünün tamamlanarak trafiğe açıldığını hatırlattı. Huğlu,  ihalesi tamamlanan kalan kısmında ise geçen yıl başlayan çalışmaların bu yıl da hızla devam edeceğini, bu yolla ilgili herhangi bir sıkıntının sözkonusu olmadığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL