ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

El Bombası Çocukların Elinde Patlıyordu

Beyşehir – İlçemizde bir kadının tarlasında bulup “antika ” sanarak bahçe duvarına kaldırdığı eski bir el bombası, çocuklar oynarken fark edildi. Bomba, olay yerine çağrılan uzmanlarca kontrollü şekilde imha edildi. “Eski bir..

El Bombası Çocukların Elinde Patlıyordu

Beyşehir – İlçemizde bir kadının tarlasında bulup “antika ” sanarak bahçe duvarına kaldırdığı eski bir el bombası, çocuklar oynarken fark edildi. Bomba, olay yerine çağrılan uzmanlarca kontrollü şekilde imha edildi.

“Eski bir bomba bulunduğu” ihbarı üzerine, Hüseyinler Mahallesine giden jandarma ekipleri, İngiliz yapımı patlamamış eski bir el bombasıyla karşılaştı. Köylüleri bölgeden uzaklaştırıp güvenlik çemberi oluşturan ekipler, inceleme yaptı. İncelemenin ardından Konya İl Jandarma Komutanlığından gelen bomba imha uzmanları, bombayı boş bir alanda imha etti.

Bombayı çocuklardan duyduğunu inanmayıp gidip görünce durumu jandarmaya ihbar ettiğini söyleyen Tahir Özcan ise yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Köyün çocukları bulmuş, bana söylediler. Pimi çekilmemiş, patlamamış bir bomba. Sonra 156’yı aradık. Çocukların ellerinde oynadığı şeyin el bombası olduğunu fark ettiğimde önce gerçekten inanamadım. Sonra gidip baktığımda gerçekten el bombası. Zaten bir süre sonra hemen jandarma geldi, ilgilendiler, bombayı patlattılar. Bomba patladığı anda elim ayağım boşaldı, düşünemedim. Köyün içinde patlasa, çocuklara zarar verse, hayal edemedim bile.” 

Üzeri küflendiği görülen el bombası çeşidinin Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunmadığı belirtilirken, olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL