ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

En ters yetenek

  BEYŞEHİR-Beyşehir’de yarış bisikletine ters binerek çalışan milli sporcu, görenleri şaşkına çeviriyor. Beyşehir’de kamp yapan Özel Sporcular Bisiklet Milli Takımı kafilesi bünyesinde dünya şampiyonasına hazırlanan 27 yaşındaki Konyalı milli sporcu..

En ters yetenek

 

BEYŞEHİR-Beyşehir’de yarış bisikletine ters binerek çalışan milli sporcu, görenleri şaşkına çeviriyor.

Beyşehir’de kamp yapan Özel Sporcular Bisiklet Milli Takımı kafilesi bünyesinde dünya şampiyonasına hazırlanan 27 yaşındaki Konyalı milli sporcu Abdullah Karaca, kullandığı yarış bisikletine ters de binerek görenlerin ilgi odağı haline geliyor.

Zaman zaman milli takımdaki arkadaşlarına bisikletini ters kullanarak şov da yapmayı ihmal etmeyen Karaca, maddi imkansızlıklar nedeniyle bıraktığı bisiklet sporuna 9 yıllık bir aranın ardından yeniden dönüş yaparak milli takıma seçilmeyi başardı. Daha önce katıldığı yarışmalarda Türkiye dereceleri olduğunu anlatan Karaca, bisiklet sporuna geri dönüş hikayesi ile birlikte herkesin ilgisini çeken yeteneği hakkında ise şunları söyledi:

“Bisiklet kullanmayı 10 yaşında öğrendim, 13 yaşında ise bu spora başladım. Maddiyattan dolayı  bisiklet sporuna ara vermiştim ama  milli takıma seçilip iş imkanlarına sahip olunca hocalarımızın sayesinde tekrar başladım.  Babam yaşamıyor, annem ise zihinsel engelli. Ben evin tek çocuğuyum ve annem evli olduğu için yalnız yaşıyorum. Bisiklete ters binmeyi ise Konya’daki hal yerlerinde çalışa çalışa öğrendim. Boş olduğum zamanlar buralarda sürekli çalışıyordum. İlk öğreneceğim zamanlar çok düştüm kalktım ama sonunda öğrendim.

BİSİKLET ÜZERİNDE 6 SAAT DURABİLİYOR…

Şu andaki ters binme rekorum hiç düşmeden, bırakmadan kesintisiz 6 saat ve bunu 24 saate kadar geliştirmeyi planlıyorum. 4 yıldır bisiklete ters olarak biniyorum.Görenler, ‘tuhaf, ilginç’ diyor, dikkatleri dağılabiliyor. Trafikte bindiğimde durduran bir trafik polisi de, ‘bu trafikte herkes düz binemiyor, sen ters nasıl biniyorsun’ diyerek benim durumuma esprili bir şekilde yaklaşmıştı. Kampta benden başka bisiklete ters binen başka milli sporcu yok.Dünya şampiyonasındaki hedefim ise şampiyon olabilmek.”

ANTRENÖRÜ ESENKAYA: “EN GÜVENDİĞİM SPORCU”

Bu arada, milli takım kampında sporcu arkadaşları arasında çok sevilen milli bisikletçinin antrenörü Ergun Esenkaya da, Karaca’nın 24 Eylül’de yapılacak dünya şampiyonasında en güvendiği sporcuların başında geldiğini söyledi.

                Sporcusunun şampiyonanın madalya şansı olan en büyük adaylardan birisi olduğunu belirten Esenkaya, “Abdullah gibi madalya beklediğimiz birkaç sporcumuz var. Kürsünün en güzel yerlerini inşallah bu arkadaşımızla değerlendireceğiz. Şunu söyleyebilirim ki, tüm sporcularımızda ayrı arı yetenekler, sempatileri var. Birbirinden özellikleri farklı olan sporcularımız var ve Abdullah da onlardan bir tanesi. İlk olarak tersten bindiğini gördüğümde ben de şaşırmıştım. Ama şu anda kampın en renkli ve sempatik isimlerinden birisi haline geldi. ”dedi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL