ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Gazilere Protokol Jesti

       BEYŞEHİR – 19 Eylül Gaziler Günü sebebiyle Beyşehir Atatürk Anıtı’nda Gaziler Günü etkinliği yapıldı. Törene Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Nedim Özata, kurum amirleri,..

Gazilere Protokol Jesti

       BEYŞEHİR – 19 Eylül Gaziler Günü sebebiyle Beyşehir Atatürk Anıtı’nda Gaziler Günü etkinliği yapıldı. Törene Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Nedim Özata, kurum amirleri, askeri erkan, gaziler ve bir grup öğrenci katıldı. Törende her zaman olduğu gibi ikinci ve üçüncü sıralarda bekleyen gaziler bir ilk yaşanarak Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir ve İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük’ün daveti üzerine kentin üst düzey protokolü ile birlikte ön sırada birlikte törene katıldı. Beyşehir protokolü gazilerle aynı safta tören programını izledi. Gaziler, Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Emniyet Müdürü ile birlikte aynı safta saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı’nı okuyarak, ardından devam eden programı izledi.

          Günün anlam ve önemine ilişkin Jandarma Kıdemli Başçavuş Atille Aksoy’un konuşmanın ardından protokol üyeleri, gazilerin gününü tek tek tokalaşarak tebrik etti ve anıt alanındaki program sona erdi.

          Daha sonra, İlçe Belediye Başkanlığı tarafından gaziler onuruna bir restoranda kahvaltı verildi. Kahvaltıya, protokol mensupları, gaziler ve yakınları, askeri erkan, kurum amirleri ve öğrenciler iştirak etti. Kahvaltının ardından bir konuşma yapan Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Gaziler Günü nedeniyle gazilerin onuruna verilen kahvaltı programında gazileri yanlarında görmenin kendilerini ziyadesiyle mutlu ettiğini belirtti. Gazilerin, vatanın birliği ve milletin mutluluğu için her türlü fedakarlığı yapıp canını ortaya koyarak savaşlara katıldığını ve en değerli uzuvlarını kaybettiğini belirten Başıbüyük, “Bundan dolayı onlara ne kadar minnet ve şükran duysak da azdır. Hakeza, bugünlerde de maalesef çok sık haberlerde işittiğimiz gibi ülkemizin birliği, dirliği, ulusumuzun bütünlüğü, geleceğimizin mutluluğu ve aydınlığı için canını ortaya koyan, onlarca vatan evladımız ülkemizin değişik yörelerinde şehit oluyor. Onlara da Allah’tan rahmet diliyoruz, geride kalanlara da başsağlığı ve sabır diliyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL