ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Gembos Yolunda İnceleme

           BEYŞEHİR – Kamuoyunda “Gembos yolu” olarak da bilinen Yeni Konya-Antalya Karayolu’nun hizmete girmesinin ardından iki il arasındaki mesafe daha da kısalacak. Özellikle bu yol, Konya..

Gembos Yolunda İnceleme

 

         BEYŞEHİR – Kamuoyunda “Gembos yolu” olarak da bilinen Yeni Konya-Antalya Karayolu’nun hizmete girmesinin ardından iki il arasındaki mesafe daha da kısalacak. Özellikle bu yol, Konya ve Anadolu kentlerinden Manavgat’ın yanı sıra, Serik, Antalya merkez, Kemer, Kumluca, Finike, Kaş ve Demre ilçelerine seyahat etmeyi planlayan sürücüler için ‘daha kısa mesafe ‘ demek olacak ve  ‘daha az yakıt harcama” anlamına gelecek.
        AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış,Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkan Vekili Fahri Us, Derebucak Belediye Başkanı Bahattin Özdemir, yol güzergahı üzerindeki bazı beldelerin belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Nafiz Huğlu, Başkan Yardımcısı Hazım Kesme ve teşkilat mensuplarından oluşan bir heyet, yol yapım çalışmalarının devam ettiği Akçabelen beldesindeki şantiyeyi ziyaret etti. Akış ve beraberindekiler, Antalya’dan gelerek toplantıya iştirak eden  Karayolları 13.Bölge Müdürü Mustafa Karademir’den karayolunun Antalya hududundaki, Gembos Yolu Proje Müdürü Yavuz Fevzioğlu’ndan ise Konya hududundaki çalışmalar hakkında bilgiler aldı. 

“KONYA BÖLÜMÜNDEKİ BİR KISIM,  2013 YILININ SONUNDA TRAFİĞE AÇILACAK”

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Gembos güzergahlı Yeni Konya-Antalya Karayolu’nda yeni yılla birlikte yeniden ivme kazanan yol yapım çalışmalarını yerinde görmek amacıyla bir araya geldiklerini anlattı. Karayolları 13.Bölge Müdürü Mustafa Karademir’in de karayolunun Antalya hududundaki çalışmaların safahatı konusunda bilgilendirme yapmak üzere bölgeye geldiğini aktaran Akış, “Kendisine teşekkür ediyoruz. Gembos yolumuzun Konya hudutları içerisinde ihale edilmemiş hiçbir kesimi yok. Kahir  ekseriyeti asfaltlanmaya hazır hale getirildi. 2013 yılının sonuna doğru bir kısım yol da trafiğe açılacak”dedi.

Konya-Beyşehir-Antalya  güzergahının Beyşehir-Yeşildağ beldesi yol ayrımındaki duble yolun asfalt hale getirilerek trafiğe açıldığını anımsatan Akış, şu bilgileri verdi:

“Sadece Derebucak’ta hudut arasındaki kısımda birtakım çalışmalar yapılacak. Konya hududundaki iş ve işlemler 2014 yılının sonuna doğru bitirilecek. Tabi bu yolun ehemmiyeti büyük. Sadece Beyşehir ilçemiz için değil Konyamız için de çok önemli bir yol. Konya Antalya yolu mesafeyi 210 kilometreye düşürmüş olacak böylelikle. Konya’nın Antalya’ya bir an önce erişmesinde bu yolun büyük bir katkısı olacak. İnşallah gayret edenlerden, bu yolu bu seviyeye getirmemiz için çalışmalarımızda bizlere destek olanlardan, başta Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım Bey ve bakanlık yetkililerimiz ve bölge müdürlerimize bu yolu bize kazandırdıkları için çok teşekkür ediyoruz”

ANTALYA HUDUDUNDA DURUM…

Karayolları 13.Bölge Müdürü Mustafa Karademir ise, yaptığı açıklama ile karayolunun Antalya bölümündeki çalışmaları aktardı. Antalya-Taşağıl-Gembos ve Beyşehir yol güzergahının tamamının iki bölgeyi kapsadığını belirten Karademir, “Yaklaşık 60 kilometre civarında 3.bölge hudutları dahilinde, 71 kilometre civarı da Antalya bölge hudutları dahilinde kalmakta. Antalya bölge hudutları dahilinde kalan 71 kilometrenin 23 kilometresi Taşağıl tarafından 21 kilometresi de Gembos tarafından olmak üzere yükleniciler tarafından yol yapım çalışmaları sürmektedir. Orta kesimde yaklaşık 27 kilometrelik bir kesim var, bunların projesini tamamladık, ihale hazırlıklarını yaptık. İhale tarihinde eğer bir değişiklik olmazsa, 213 yılının Mayıs ayının ilk haftasında ihale tarihi belirlenmiş olacak. Mayıs ayında ihalesini yaparsak muhtemelen Haziran ve Temmuz aylarında bir aksilik olmazsa iş teslimini gerçekleştirmiş olacağız. 2013’ün içerisinde de bu kısımda çalışmalar yürüteceğiz. Orada en büyük proje değişikliğimiz yaklaşık 5 kilometre kadar bir tünel güzergahımızla sözkonusu oldu. Bu da 71 kilometre olan hattın tamamında 5 kilometrelik bir yol kısalması sağlıyor. Dolayısıyla Antalya bölge hudutları dahilinde 66 kilometrelik bir yol turuna sahip olmuş olacağız. Kısmet olursa, 2014-2015 yıllarında kısmi olarak kesim kesim hizmete açmayı planlıyor ve hedefliyoruz. 

Karademir, yapım çalışmaları süren Yeni Konya-Antalya Karayolu’nun kuzey-güney aksını oluşturduğunu da belirterek, yapımının tamamlanmasıyla birlikte milli ekonomiye de önemli katkılar sağlayacağını belirterek, “Bu güzergahımız, Ankara’dan başlayıp, Beyşehir Gembos üzerinden Antalya’ya inen güzergahımızdır. Ankara, yani Orta Anadolu’daki tüm havzayı Akdeniz sahil kentlerine de taşıyacaktır. Önemli bir aksımızdır. İnşallah buradaki yatırımlarımız hizmete dönüştüğü takdirde hep beraber bunları yaşamak görmek imkanına sahip oluruz.”dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL