ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Gezici gıda teşhir karavanı

           HÜYÜK – Hüyük İlçesi’nde hayata geçirilen proje kapsamında özel olarak üretilen gıda teşhir karavanı, diyar diyar gezerek içerisindeki hanımların el emeği, göz nuru dökerek ürettikleri..

Gezici gıda teşhir karavanı

 

         HÜYÜK – Hüyük İlçesi’nde hayata geçirilen proje kapsamında özel olarak üretilen gıda teşhir karavanı, diyar diyar gezerek içerisindeki hanımların el emeği, göz nuru dökerek ürettikleri ev ürünü gıdaları tüketiciyle buluşturacak.
       Hüyük İlçesi’nde Mevlana Kalkınma Ajansı(MEVKA)’nın mali desteğiyle Hüyük İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen “köyümde güvenilir ve tam gıda” projesi kapsamında özel olarak ilçe merkezinde imal edilen gıda ürünü teşhir karavanı il il, festival festival, Pazar pazar gezerek yörede yetiştirilen ürünleri tüketiciye ulaştırmayı hedefliyor.

KENDİ DÜKKANLARINI DA AÇABİLECEKLER…

       Hüyük Kaymakamı Yasin Yunak, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, hayata geçirdikleri proje sayesinde yörede yaşayan kadınların aldıkları  120 saatlik eğitim sayesinde  kendi evlerinde gıda ürünlerini artık daha sağlıklı ve daha hijyenik koşullarda üretebileceklerini söyledi. Kadınların imal ettikleri ürünlerin  içerisindeki vitamin, mineral ve besin ögelerini öldürmeden ya da azaltmadan  üretip bundan sonra pazarlayabileceğine dikkati çeken Yunak, KOSGEB tarafından verilen eğitime katılıp girişimcilik sertifikası alanların ise yakında kendilerine ait dükkanlarını açma imkanına kavuşabileceğini dile getirdi. 
        Kadınların ürettikleri gıda ürünlerini teşhir edip daha geniş kitlelere tanıtmanın ardından pazarlayabilecekleri bir imkana kavuşturabilmek için seyyar, her yere taşınabilen bir karavan geliştirdiklerini de  anlatan Yunak, “Biz bu projenin burada kalmasını istemediğimizden, bunların farklı pazarlara, daha uzak yerlere yine sağlıklı koşullar içerisinde taşınabilmesi için böyle bir kavaran yapılmasını öngördük. Bu karavanın zannediyorum, Türkiye’de bir emsali daha yoktur. İçerisinde soğutma ve ses teşkilatlarımız var, görüntü yayma imkanımız da bulunuyor. Bunlar sayesinde öncelikle çevre pazarlarda daha sonra farklı illere giderek, ürünlerini bire bir direk tüketiciye ulaştırmalarını, dolayısıyla daha çok para kazanmalarını amaçlıyoruz”dedi.

GIDA ÜRÜNÜ TEŞHİR KARAVANI KADIN ÇİFTÇİLERİN HİZMETİNDE…

       Hüyük İlçe, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yücel Doğan ise, “köyümde güvenilir tam gıda projesi” kapsamında eğitim almış olan kursiyerlerin ürettikleri ürünlerin tanıtım ve pazarlanmasında yardımcı olmak amacıyla  özel olarak geliştirdikleri gıda teşhir karavanını hizmetlerine sunduklarını belirterek, “Karavanımızı; inşallah bölgemizde yapılan festival ve etkinliklere de götüreceğiz. Bu gıda karavanı buralarda yer bulacak. Asıl amacımız, tanıtım ve teşhir olduğundan bu karavan diyar diyar gezecek. Proje çerçevesesinde eğitim alan kadınlarımızın da ürettikleri ürünlerini pazarlanması ve emeklerinin paraya dönüşmesi için diyar diyar gezdireceğiz. Bu karavan, herhangi çekici bir araca takılabilecek özellikte. İçerisinde buzdolabının olduğu, gıdaların uygun şekilde taşınması için dizayn edilimiş özel bir araç. Aynı zamanda reklam için de uygun. Taşınması çok kolay ve çekici demiri olan her araç bunu çekebilir.”diye konuştu.
       Doğan, son yıllarda güvenilir gıdanın önem arz etmeye başladığını, gıdaların vitamin ve besin değerlerinin kaybedilmeyip yok edilmeden sofralara ulaştırılmasını hedeflemek için böyle bir projeye devreye koyduklarını dile getirerek, “Kırsal alanda heba olan ürünleri bu proje kapsamında değerlendirmiş olacağız. Proje başladığında hedefimiz; 120 kadına eğitim vermekti. Ama başladıktan sonra talep çoğaldı, sayı 150’ye ulaştı. 135 kursiyer ise başarıyla sertifika almaya hak kazandı.”dedi

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL