ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Göl Feneri Doğadaki Hayvanları Unutmadı

      BEYŞEHİR – Göl Feneri Derneği’nin “Yaban hayvanlarına sahip çık” sloganıyla organize ettiği yaban hayvanlarını yemleme etkinliğine Beyşehir’de öğrenim gören üniversite öğrencileri, Beyşehir Off-Road Kulübü üyesi arazi aracı..

Göl Feneri Doğadaki Hayvanları Unutmadı

 

    BEYŞEHİR – Göl Feneri Derneği’nin “Yaban hayvanlarına sahip çık” sloganıyla organize ettiği yaban hayvanlarını yemleme etkinliğine Beyşehir’de öğrenim gören üniversite öğrencileri, Beyşehir Off-Road Kulübü üyesi arazi aracı tutkunları ile Beyşehir Göl, Çevre ve Doğa Koruma Derneği üyeleri de destek verdi. Çok sayıda arazi aracıyla yola çıkılarak başlatılan organizasyonda Beyşehir’in beyaz örtü ile kaplı dağlık ve ormanlık değişik alanları ile Beyşehir Gölü kıyılarındaki ağaçlık alanlara buğday ve ekmekler bırakıldı. Katılımcılar zaman zaman kar yağışı altında devam eden yemleme çalışmaları esnasında kar üzerinde uzun süre de yürümek zorunda kaldı.
       Etkinlik hakkında bilgi veren Beyşehir Göl Feneri Derneği Başkanı Hasan Takavcı, derneğin muhtaç ailelere yardım ettiği gibi, doğal hayatta yaşam mücadelesi veren kuş ve yabani hayvanlara da sahip çıktığını dile getirerek, “Bölgemizde bir aydır devam eden ve son 30-40 yılın en çetin kış şartları nedeniyle böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Araziye gelince gözlerimize inanamadık. Şu anda yaklaşık bir metreye yakın kar var ve özellikle kuşlar ile yabani hayvanlar aç ve sıkıntı çekiyor. Zorda kalan insanlara yardım ettiğimiz gibi, zorda kalan yabani hayvanlara da yardımcı olmak istedik. Beyşehir Göl, Çevre ve Doğa Koruma Derneğimiz ile üniversiteli gençlerimiz ve off-road kulübüne üye arkadaşlarımız katılımlarıyla destek verdi. Hayırlı bir iş yaptığımıza inanıyorum” dedi.  
       Beyşehir Göl, Çevre ve Doğa Koruma Derneği Başkanı Sami Tan ise, güzel bir organizasyon gerçekleştirildiğini belirterek, sivil toplum kuruluşlarının, öğrencilerin ve duyarlı insanların doğaya ve yaban hayvanlarına sahip çıkmasının örnek bir davranış olduğunu, bu tür etkinliklerin devamını arzu ettiklerini söyledi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL