ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir’de Balıkçılık

           BEYŞEHİR – Beyşehir Gölü Milli Parkı Ekosistemi Rehabilitasyon Değerlendirme Toplantısı’nda göldeki tatlı su balıkçılığı ve sorunları bilimsel olarak masaya yatırıldı.             Konya Orman ve Su İşleri..

Beyşehir’de Balıkçılık

           BEYŞEHİR – Beyşehir Gölü Milli Parkı Ekosistemi Rehabilitasyon Değerlendirme Toplantısı’nda göldeki tatlı su balıkçılığı ve sorunları bilimsel olarak masaya yatırıldı.
            Konya Orman ve Su İşleri 8.Bölge Müdürlüğü tarafından Beyşehir Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşçı, Orman ve Su İşleri 8.Bölge Müdürü Mustafa Sungur, Milli Parklar Şube Müdürü Mustafa Yalın, Av ve Yaban Hayatı Müdürü Musa Çelik, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Adem Tekinay, Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, Beyşehir Milli Parklar Şefi Mehmet Şener, Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erol Erdoğan, jeoloji, çevre, ziraat mühendisleri, kurum amirleri, balıkçılık sektörü temsilcileri ve balıkçılar katıldı.
            Toplantının açılışında kürsüye gelen İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Adem Tekinay, tamamen sonuç odaklı bir adaptasyon gerçekleştirdiklerini aktardı. Tekinay, “Bilimsel çalışma esaslı, ancak pratik ve uygulanabilir bir format uygulamaya karar verdik. Bu konuda da Orman ve Su İşleri 8.Bölge Müdürlüğümüzle paralel olarak dirsek temasında çalıştık. Bu toplantının sonucunda beklediğimiz hedef şudur; burada balıkçılarımızın da katkılarıyla somut atılabilecek önemli adımların atılması noktasında bir memorandum, bir ajanda ve bir çalışma programı belirlemek istiyoruz. Bu çalışmanın derhal başlaması noktasında bir tavsiye karar çıkmasını istiyoruz. Çünkü bunu uygulayacak olan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız ve Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’dür. Onlar da bu projeye destek veriyorlar. Bir tane bile olsa önemli bir kararın çıkıp uygulanmaya konması ile biz inanıyoruz ki, bir hazine niteliğinde olan Beyşehir Gölü’nün bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, geçmiş nesilleri olduğu gibi bugünkü ve gelecek nesilleri de beslemeye devam etmesi gerektiğine inanıyoruz” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL