ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Gölde Balık Çıkmıyor

         BEYŞEHİR – Beyşehirli balık avcısı Mevlüt Kavaklı, yaptığı açıklamada, Beyşehir Gölü’nde bu yıl istedikleri avı gerçekleştiremediklerini söyledi. Gölden sazan avı yaparak geçimini sağladığını belirten Kavaklı, bu..

Gölde Balık Çıkmıyor

         BEYŞEHİR – Beyşehirli balık avcısı Mevlüt Kavaklı, yaptığı açıklamada, Beyşehir Gölü’nde bu yıl istedikleri avı gerçekleştiremediklerini söyledi. Gölden sazan avı yaparak geçimini sağladığını belirten Kavaklı, bu yıl geçen yıllara göre ağlara daha az balık vurduğunu söyledi.
         Gündüzleri tortu yapmasından dolayı ağları gören balığın ağa yanaşmadığını anlatan Kavaklı, “Her gün iki sefer yapıyoruz. Önce ağları akşam karanlığında seriyoruz, ardından gündüzleri topluyoruz. Mazot parası dahi çıkmıyor. Dün ağlarımda 2 balık vardı, bugün 5 balık var. Mecburiyetten, belki bugün yarın çıkar umuduyla avlanmaya çıkıyoruz. Ama her seferinde hayal kırıklığı yaşıyoruz.”dedi.
         Bu yıl birçok meslektaşının umutlu olarak sezonu açtığını aktaran Kavaklı, ancak beklediğini bulamadığını belirterek, şunları kaydetti. “Geçen aylarda gölün donması ve ardından haftalarca devam eden yoğun sis nedeniyle birçok meslektaşım gibi biz mesleğimizi icra edemedik. Şimdi havalar düzeldi, bizim için umut oldu ama bu defa balık çıkmıyor. Mart ayının 15’inden itibaren ise su ürünleri avlanma yasağı dönemi başlıyor. Yani 4 ay daha yatacağız. Ev kredim var onun için bu mesleğe umut bağlamıştım. Ama, maalesef sıkıntılı bir dönem yaşıyoruz.”ifadesini kullandı. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL