ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Gürcistanlı öğretmen Müslüman oldu

              BEYŞEHİR – Beyşehir İlçe Müftülüğü’ne müracaat ederek İslam dinine girmek istediğini bildiren Gürcistanlı öğretmen Ana Darsavalidze, şahitler huzurunda şehadet getirerek ”Meryem” ismini aldı. ..

Gürcistanlı öğretmen Müslüman oldu

 

            BEYŞEHİR – Beyşehir İlçe Müftülüğü’ne müracaat ederek İslam dinine girmek istediğini bildiren Gürcistanlı öğretmen Ana Darsavalidze, şahitler huzurunda şehadet getirerek ”Meryem” ismini aldı. 

            Müslüman olan Meryem’e ardından hazırlanan ihtida belgesi takdim edildi. Meryem’in yaklaşık bir yıldır Beyşehir’de bir aile yanında hasta bakıcı olarak çalıştığı ve evli olduğu öğrenildi.

            Beyşehir İlçe Müftüsü Mustafa Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, İslam’ı seçen Gürcistanlı öğretmen için Müftülük makamında küçük bir tören düzenlediklerini ancak kendisinin görüntülenmek istemediği için bu talebine de saygı gösterdiklerini söyledi.

            Gürcistan’dan Türkiye’yi ziyarete gelen 55 yaşındaki öğretmen Ana Darsavalidze’nin Beyşehir’de hasta bakıcı olarak çalıştığı süre içerisinde katıldığı çeşitli cenaze etkinliklerinde okunan Kur’an-ı Kerim ve ezan sesinden etkilendiği için İslam’ı seçtiğini kendilerine ifade ettiğini belirten Tekin, şunları aktardı: ”Kendisi, aslında sureleri de öğrenmiş ve kendi aksanına göre okuyabiliyor. Çok da hoş okuyor kardeşimiz. Namaz kılacak kadar Fatiha suresi de dahil öğrenmiş ve biliyor. Burada kendisi sembolik olarak Şehadet getirdi. Zaman zaman böyle İslamiyeti gelip görüp tercih eden birçok insan gibi Ana’da Meryem ismini tercih ederek Müslüman oldu. İnşallah Cenab-ı Allah, İslam şuuru içerisinde hayatını idame ettirmeyi cümlemiz gibi ona da nasip eylesin.” 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL