ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Hastane’ye çevreden de destek

BEYŞEHİR-Beyşehir’de, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından yapılması planlanan yeni devlet hastanesi binasının yer tahsisinin iptal kararına, ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarından ve toplumun her kesiminden tepkiler yükselmeye devam..

Hastane’ye çevreden de destek

BEYŞEHİR-Beyşehir’de, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından yapılması planlanan yeni devlet hastanesi binasının yer tahsisinin iptal kararına, ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarından ve toplumun her kesiminden tepkiler yükselmeye devam ediyor.

Beyşehir Birliği, Göl, Çevre ve Doğa Koruma Derneği Başkanı Bekir Sami Tan da, insan yaşamı ve toplum sağlığının her şeyden önce geldiğine dikkati çekerek, “Sağlık Bakanlığı’nın  yeni devlet hastanesi binasının yapılacağı yer ile ilgili tesbitini doğru buluyor ve destekliyoruz.”dedi.

Tan, yaptığı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan ise yer tahsisinin iptal kararını geri çekmesini beklediklerini söyledi.

HASTANENİN ŞİKAYET KONUSU OLMASINA KINAMA

Yeni devlet hastanesi projesinin şikayet konusu olmasını kınadığını belirten Tan, ardından gelen yer tahsis iptal kararına ise anlam veremediklerini söyledi. 

Beyşehir’de yeni, daha kapasiteli ve modern bir hastaneye olan ihtiyacın artık göz ardı edilemeyeceğini ve sağlık konusunun hiçbir pazarlığının olamayacağını belirten Tan, “Sonuçta dünyadaki, doğadaki her şey insanlığın ve toplumun faydası,  yararı içindir. Ağaçlar ve yeşil örtü de insanlar ve onların menfaati  içindir. Kaybedilen ağaçları zamanla geri getirebilmek mümkündür ama kaybedilen insan sağlığını geriye getirebilir miyiz? Bunun çok iyi düşünülmesi ve analiz edilmesi  gerekiyor. Bu hizmeti engellemek isteyenlere de bu devlet hastanesi bir gün olur lazım olur.  Kendisine olmazsa, anne, babasına, evladına belki bir yakınına lazım olur. Bunun gözardı edilmemesi gerekiyor.”dedi.

“KAMU YARARI VARSA, YERİNİ TARTIŞMAK BİLE GEREKSİZ”

Beyşehir’de çevreci ve doğacı bir dernek olarak faaliyet yürüttüklerini, yeşilin de en büyük koruyucusu ve dostu olduklarının altını çizen Tan, şöyle devam etti:

“Bence meselede kamu yararı varsa bunu tartışmak bile gereksizdir. Beyşehir, zaten yeşil dokusu ve zengin orman örtüsü ile kaplı bir bölgede iken yapılacak tesislerin bu güzel doku içerisinde yer almasının ne kötülüğü olabilir? Bilakis faydası olacağını düşünüyorum. Dernek olarak, kamu yararı olmaması halinde, gereksiz durumlarda elbette kaybedilecek 1 ağaca bile karşı çıkar, bunun karşısında dururuz. Ama, konu toplum sağlığı ve insana odaklı bir hizmet ise öngörülenlerin hayata geçirilmesini elbette toplumun her kesimi gibi bizler de destekleriz. Orman teşkilatından aldığımız bilgilere göre, devlet hastanesinin yapılacağı alanda sökülerek yeri değişecek ağaçların yeni yerinde de büyüyüp gelişebilecek pozisyonda olduğunu öğrendik. Geriye kalanlar ise orman dairesinin de verimsiz bulduğu, gözden çıkardığı ağaçlarmış. Zaten alanda yapılması planlanan seyreltme çalışmaları ile belirtilen miktardan daha fazla ağaç yer değiştireceğine göre bir bardak suda fırtına koparmanın mantığını anlamak da mümkün görünmüyor. Çevreciler olarak,  biz de yeni hastanemizin yerinin Beyşehir’in en güzel ve  doğru yer olduğuna inanıyor ve buraya inşa edilmesini istiyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın ise Sağlık Bakanlığı’na bu yeri yeniden tahsis etmesini bekliyoruz.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL