ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Hayata Tutunmaya Çalışıyorlar

           BEYŞEHİR – Beyşehir’de Beytepe Mahallesi’nde bir evde İlçe Kaymakamlığı’nın verdiği kira desteğiyle oturan 34 yaşındaki Ziynet Gökçe, yaşadığı maddi imkansızlıklara ve sağlık sorunlarına rağmen, kendisi..

Hayata Tutunmaya Çalışıyorlar

 

         BEYŞEHİR – Beyşehir’de Beytepe Mahallesi’nde bir evde İlçe Kaymakamlığı’nın verdiği kira desteğiyle oturan 34 yaşındaki Ziynet Gökçe, yaşadığı maddi imkansızlıklara ve sağlık sorunlarına rağmen, kendisi gibi sağlık sorunları yaşayan 74 yaşındaki annesi ile okul çağındaki iki çocuğa birden bakıyor. Anne Gökçe’nin kız çocuğu büyüme sorunu yaşarken, 7 aylıkken annesinin ölmesi üzerine büyüttüğü yeğeni ise ortaokulda öğrenim görüyor.
         Ziynet Gökçe, yaptığı açıklamada, Beyşehir’e bağlı bir köyde yaşarken ailevi sorunlar nedeniyle ilçe merkezine geldiğini, evsiz barksız olması ve ortada kalmasının ardından Beyşehir İlçe Kaymakamlığı’nın kendisine sahip çıktığını söyledi. Beytepe Mahallesi’nde yaşadıkları evin kirasının Kaymakamlık tarafından karşılandığını, kendisine ve bakımını üstlendiği aile fertlerine kömür ve zaman zaman eğitim ve gıda yardımlarında bulunulduğunu anlatan Gökçe, yetkililere kendilerine   sahip çıkmalarından dolayı teşekkür etti.
          Komşularının da kendilerine yardımcı olduğunu ve eşya yardımında bulunduğunu, Göl Feneri Derneği Aşevi tarafından ise günlük olarak evlerine aş getirildiğini belirten Gökçe, yapılan yardımlara rağmen kendisi gibi sağlık sorunları yaşayan annesi ve kızının tedavi giderleri ve çocuklarının ihtiyaçların daha iyi karşılayabilmek için kendisine iş verilmesi halinde temizlik olmak üzere bazı işlerde çalışabileceğini söyledi.
           Gökçe, 3 senedir Beyşehir’de yaşadığını dile getirerek, “Burada yaşamaya çalışıyoruz. Bazı sıkıntılar çektim, ama hep beraber aşmaya çalışıyoruz. Evimiz barkımız olmayınca sağolsun Kaymakamlık sahip çıktı, destek verdi. Öğrenim gören bir çocuğum için eğitim yardımı çıktı ama bir yıl sonra bu yardım kesilince ne yapacağız bilemiyorum. Bakımını üstlendiğim annemin ayağına inek düşmesi sonucu kırıklar oluştu ve koltuk değnekleri ile yürüyor. Ayrıca, kalp hastalığı ve astım, yüksek tansiyon gibi sağlık sorunları var. Sürekli hastaneye gidiyor, tedavi görüyor. 7 aylık iken annesini kaybeden yeğenimi ise bu yaşına kadar büyüttüm ve artık beni annesi gibi biliyor. O yüzden, sonradan evlenen ve kendisini yanına almak isteyen babasının yana da gitmek istemiyor. Ortaokula giden kızımın ise zamanla büyüme sorunu ortaya çıktı. Uzun zamandır 22 kiloda, ne kilo alıyor, ne de boyu uzuyor. O da tedavi görüyor , doktorlar yemesine içmesine dikkat edecek, demesine rağmen yine de yemiyor, o yüzden kilo alamıyor. Bende ise bel fıtığı  ve göl rahatsızlığı var ve sinir ilaçları kullanıyorum. Yaşadığım bu sağlık sorunlarıma rağmen, hem anneme, hem de çocuklarıma daha iyi bakabilmek, onların isteklerine cevap verebilmek istiyorum. Gücüm yettiğince de onlara bakmaya devam edeceğim.”dedi. 
          74 yaşındaki büyükanne Emine Gökçe ise, kendisine ve iki çocuğa bakan kızına minnettar olduğunu söyledi. Eşini 5 yıl önce kaybettikten sonra mağdur duruma düştüklerini ama kızı Ziynet Gökçe’nin vefa örneği göstererek kendisine baktığını anlatan Gökçe, “Köyde yaşarken ayağıma inek düştü ve sol ayağım kırıldı. Koltuk değnekleri ile hareket edebiliyorum. Başka sağlık sorunlarım olduğu için haplarla yaşıyorum ve sürekli doktor kontrolü altındayım. Doktorlar hastalıklarıma çare bulamadılar. Ama kızım bana çok iyi bakıyor. Sağolsunlar, Kaymakamlık, Göl Feneri, yetkililer ve komşularımızın desteğiyle geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz.Bunma rağmen hala muhtacız ve çocukların istediği şeyleri alamıyor, ‘paramız yok, elimizde avucumuzca yok idare edin’ diye söylüyoruz. Bizlere uzatılacak yeni yardım ellerini bekliyoruz.”dedi.
            İhsan Kabadayı Ortaokulu’nda öğrenim gören Yunus Emre, büyüyünce matematik öğretmeni  olacağını söylerken, büyükannesi ile aynı ismi taşıyan aynı okulda öğrenim gören torunu Emine Gökçe de büyüdüğünde  annesi ve büyük annesinin sağlık sorunlarıyla ilgilenmek  için doktor olmak istediğini söyledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL