ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

İnsan Hakları Kurulu toplandı.

              BEYŞEHİR – Toplantıda, Beyşehir ilçe merkezinde sayısı 6 olan insan hakları başvuru kutusu sayısının 12’ye yükseltilmesi karara bağlandı.             İlçe İnsan Hakları kurulları insan hakları..

İnsan Hakları Kurulu toplandı.

 

            BEYŞEHİR – Toplantıda, Beyşehir ilçe merkezinde sayısı 6 olan insan hakları başvuru kutusu sayısının 12’ye yükseltilmesi karara bağlandı.
            İlçe İnsan Hakları kurulları insan hakları ihlal iddialarını incelemek ve araştırmak, insan haklarının korunması ve insan hak ve özgürlüklerinin kullanılmasının önündeki engeller ile hak ihlallerine yol açan sosyal, siyasi, hukuki ve idari sebepleri incelemek, araştırmak, bunların çözümüne ilişkin valilik veya kaymakamlık makamına önerilerde bulunmak, her türlü ayrımcılığın önlenmesi için gerekli çalışmaları yapmak, idarenin uygulamalarında vatandaşlara hoşgörü ve nezaketle yaklaşılmasını sağlamak amacıyla gerekli çalışmaları yapmak, ayda bir tüm çalışmaları özet olarak, ilçelerde il kuruluna, illerde ise başkanlığa bildirmek üzere toplanıyor.

            Bu toplantılarda, ayrıca halkla ilişkiler ve iletişim, bilgilendirme, bilinçlendirme ve eğitim, araştırma ve izleme ihlal iddialarını inceleme ve karara bağlama gibi görevleri de yürütüyor.

            Toplantıda, ilçedeki madde bağımlılığı sorunu da masaya yatırılırken, bu konuda bir araştırma komisyonu oluşturulması benimsendi.

            Beyşehir’de İlçe İnsan Hakları Kurulu olmasına rağmen, insan hakkı ihlali konusunda bugüne kadar herhangi bir müracaatın da olmadığı değerlendirildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL