ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

İnsan Sevgisi Kazanmak

  Tekin öncelikli projelerinin insan sevgisini ve birlik beraberliği kurmak olduğunu belirtirken, diğer bütün proje ve faaliyetleri bu sevgi temelinin üstüne kurduklarını ifade etti. Başkan Tekin sözlerine şu şekilde devam..

İnsan Sevgisi Kazanmak

 

Tekin öncelikli projelerinin insan sevgisini ve birlik beraberliği kurmak olduğunu belirtirken, diğer bütün proje ve faaliyetleri bu sevgi temelinin üstüne kurduklarını ifade etti. Başkan Tekin sözlerine şu şekilde devam etti: “Her yerel yönetimlerde, her seçimle gelen insanlarda mutlaka belli vaatler vardır. Yapacakları projeleri ve amaçları vardır. Bizim de Huğlu Belediyesi olarak ilk göreve gelirken hedeflerimiz vardı, çünkü Huğlu bir dünya markasıdır. Bizim en büyük hedefimiz geçmişten beri gelen Huğlu birlik ve beraberliğini sağlamaktı. Projelerimizden en önemlisi insan sevgisini kazanmaktı ve bunu da yaptığımızı düşünüyorum. Huğlu insanlarının desteğiyle ve belediye çalışanlarımızın da katkılarıyla seçim döneminde ortaya attığımız projelerimizi tek tek gerçekleştirmeye başladık. Huğlu’daki en önemli çalışmalarımızdan biri eğitimdi, göreve geldiğimizden bu yana Huğlu’da yeni bir ilköğretim okulu kazandırdık. Bunun yanında bir ilköğretim okulumuz daha, bir yükseköğretim okulu ve bir de endüstri meslek lisemiz var. Eğitim olmazsa gelecek diye bir şey olmaz ama eğitim varsa orada gelecek de vardır.”
            Yol çalışmaları hakkında da bilgi veren Huğlu Belediye Başkanı Fehmi Tekin, Huğlu’nun alt yapı problemlerini neredeyse sıfırladıklarını ifade etti.
            Tekin:“Eğitim dışında Huğlu’nun içinde müthiş bir şekilde yol çalışmalarımız oldu. Şu anda Huğlu’da hiçbir şekilde toprak yol bulamazsınız. Altyapımızın şu anda yüzde 99’unu bitirdik ve sadece atık su arıtma tesisimiz kaldı. Bunu da İller Bankası’ndan destekli projeyle çok yakın bir sürede ihalesine çıkıp Huğlu’ya kazandıracağız. Huğlu’nun girişindeki yol sıkıntımız her yıl çeşitli kazalara sebebiyet veriyordu. Konya İl Özel İdaresi’nin katkıları ve Huğlu Belediyesi’nin de çalışmalarıyla Huğlu girişinde bir yol genişletmemiz oldu. Araç sayısının artmasıyla dar gelen yolumuzu da genişletme çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Alt yapı çalışmalarını tamamlamakla birlikte üst yapı çalışmalarına da başladık. Ayrıca içme suyu sorunumuzu da İller Bankası ile bir çalışma yaparak halledeceğiz.”
            Organik tarımla ilgili çalışmaların da devam ettiğini aktaran Fehmi Tekin Huğlu’da toptan kalkınma yönetimini uygulamaya çalıştıklarını belirtti.
            Tekin sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Yöremiz tarıma elverişli olmadığı için, hayvancılığı özendirmeye karar verdik. Şu anda Tarımsal Kalkındırma Kooperatifi adı altında toplu bakım olarak hayvancılık çalışmalarımız var ve süt üretimine de başlamış bulunmaktayız. Organik tarım için de belediye olarak çalışmalarımız devam etmektedir. 2008 yılında yapılmış olan bir göletimiz var, bahçelerimize damlama sulama sistemiyle bunu ulaştırmayı düşünüyoruz. Şu anda ana arterler döşendi, en son kabini yapıldıktan sonra da bahçelerimizde organik tarıma geçerek, ekonomik bir girdi sağlayacağız.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL