ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

İstihdama yönelik kurslar

  BEYŞEHİR-Beyşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, yaz döneminin girmesiyle birlikte istihdama yönelik kurslara hız verdi. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Gündüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, önümüzdeki günlerde bir dizi kursları peş..

İstihdama yönelik kurslar

 

BEYŞEHİR-Beyşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, yaz döneminin girmesiyle birlikte istihdama yönelik kurslara hız verdi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Gündüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, önümüzdeki günlerde bir dizi kursları peş peşe açmaya başlayacaklarını söyledi.

İlk etapta satranç, Osmanlıca öğreticiliği ve on parmak klavye kurslarını hayata geçireceklerini anlatan Gündüz, şu bilgileri verdi:

“Yıl içerisinde açtığımız Osmanlıca öğreticiliği kursunda ilçemizde en az 20 öğreticiyi yetiştirdik. Üniversitelerin tatil olmasıyla beraber gençlerimizin bu kurslara ilgi göstermesini bekliyoruz. Açacağımız on parmak klavye kursu ile adliyelerde katip olmak için mülakatlara girecek gençlerimiz için büyük önem taşıyor. Biz de bu ihtiyacı bildiğimiz için yaz döneminde de bu kursun açılmasına devam edeceğiz. 3 Temmuz’dan itibaren on parmak klavye kursumuz başlayacaktır. Tüm gençlerimize ve halkımıza çağrıda bulunuyorum; Halk Eğitim Merkezi olarak kurslarımız dışında da vazifelerimiz var. Halkın istediği her hususta bizim aklımıza gelmeyen kurslarda bile müracaat ederek yeterli sayıya ulaştığımızda her türlü kursu onların hizmetine sunmaya hazırız.”

            HEM Müdürü Ahmet Gündüz, ayrıca bu yıl 15 yaşın altındaki çocukların yaz kurslarına girişlerini yapamadıklarını da belirtirken, “Bundan dolayı 15 yaş üzerindeki, en azından liseye başlayacak olan gençlerimize ve üniversite öğrencilerine yönelik kurslar açıyoruz. Okulların tatil edilmesinden sonra ilk olarak Pratik İngilizce kursunu açtık. Kaydedebildiğimiz 20 kursiyerimiz, hizmet verdiğimiz ise 100 kişi var. Kayıt olmayan çocuklarımızı da ilkokul 4’üncü sınıftan itibaren misafir öğrenci olarak alabiliyoruz ve bir şeyler öğretmeye çalışıyoruz.Bunun yanı sıra aynı süreçte 2 bilgisayar operatörlüğü ve ebru kursunu da açtık.” 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL