ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Kaçak Ava 4 bin 972 lira ceza

       BEYŞEHİR – Edinilen bilgiye göre, Beyşehir Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Beyşehir Milli Parklar Şefliği ekipleri, Beyşehir Gölü Milli Parkı’nda balıkçılık..

Kaçak Ava 4 bin 972 lira ceza

       BEYŞEHİR – Edinilen bilgiye göre, Beyşehir Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Beyşehir Milli Parklar Şefliği ekipleri, Beyşehir Gölü Milli Parkı’nda balıkçılık faaliyetlerini denetlemek üzere müşterek olarak denetime çıktı. Denetim ekipleri, botlarla gölde Yılanlı Adası’na yaklaştıklarında bir balıkçı teknesini fark ederek yanına yaklaştı. Bölgeden uzaklaşmaya çalışan motorlu tekneyi bir süre takip ettikten sonra durduran devriye timleri, göl üzerinde ateşli silahla avlandığı tespit edilen 8 adet sakar meke belirledi. Milli park sahasında yasak olmasına rağmen ateşli silahlarla avlandığı saptanan sakar mekeler gölden çıkarılırken 2 avcı hakkında kanuni işlem başlatıldı.
        Beyşehir Milli Parklar Şefliği tarafından 2 avcıya kişi başı bin 286 lira olmak üzere toplam 2 bin 572 lira idari para cezası yazıldı. İki avcıya ayrıca avlanan sakar meke başı 300 lira olmak üzere toplamda 2 bin 400 liralık tazminat cezası uygulandı. Her iki avcıya toplamda kesilen para cezası 4 bin 972 lira oldu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL