ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Kale Kapısına 400 Bin Lira

         BEYŞEHİR – Beyşehir ilçesinde bulunan tarihi kale kapısının restorasyon çalışmaları için 400 bin liralık ödeneğin ayrıldığı bildirildi.          AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış,..

Kale Kapısına 400 Bin Lira

         BEYŞEHİR – Beyşehir ilçesinde bulunan tarihi kale kapısının restorasyon çalışmaları için 400 bin liralık ödeneğin ayrıldığı bildirildi. 
         AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, yaptığı açıklamada, günümüzde sadece Kuzey kapısı ayakta olan kaleye ait kapının, Selçuklular döneminin izlerini taşıdığını, bu yüzden tarihi öneme sahip olduğunu belirtti. Akış, “2010-2011 yıllarında kazı faaliyetlerinin yapıldığı kale kapısı ve çevresine ait rölöve ve restorasyon projesi 2012 yılında Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulundan geçti, ardından ise 2013 yılı yatırım planı içerisine dahil edildi. Sonrasında Beyşehir kale kapısı ve çevresinde kurtarma kazısı yapılıp destekleme faaliyeti yürütülürken, restoresi için ise 400 bin liralık ödenek ayrılmıştır. İhale işlemlerinin en geç Mart ayında tamamlanmasıyla çalışmalar kaldığı yerden sürecektir. Selçuklu mimarisinin izlerini taşıyan tarihi kale kapısı, çalışmaların bitirilmesiyle aslına uygun bir şekilde restore edilecek ve tarih tüm ayrıntılarıyla gün yüzüne çıkarılacaktır” dedi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL