ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Kampçı gençlerden ‘sinek’ şikayeti

  BEYŞEHİR-Antalya’nın Akseki ilçesinde açılan gençlik kampına katılan gençlere yönelik Konya gezisi düzenlendi.Gençler, Konya gezisi kapsamında Beyşehir Gölü’nün doğal güzellikleriyle de buluştu. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri Genel..

Kampçı gençlerden ‘sinek’ şikayeti

 

BEYŞEHİR-Antalya’nın Akseki ilçesinde açılan gençlik kampına katılan gençlere yönelik Konya gezisi düzenlendi.Gençler, Konya gezisi kapsamında Beyşehir Gölü’nün doğal güzellikleriyle de buluştu.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye’nin değişik illerinde organize edilen “doğa kampları” çerçevesinde Akseki ilçesinde açılan ve geçtiğimiz günlerde başlayan doğa kampına katılan öğrenciler için doğal zenginlikleri ile ön plana çıkan Beyşehir Gölü’ne gezi programı düzenlendi.

Kamp liderlerinden İsmail Akdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 400 gencin katıldığı kamp faaliyetlerini ikiye böldüklerini belirterek, “200 kişilik bir ekiple Beyşehir’deyiz. Antalya Akseki’de Bademli Yaylası’nda  gençlik ve doğa kampı yapıyoruz. Kamp kapsamında zaman zaman uzun soluklu gezilerimiz oluyor. Antalya’ya gidiyoruz, bugün de yolumuz Konya’ya düştü. Önce Konya il merkezine gittik ve Mevlana ziyaretinden sonra Beyşehir’e geldik. Beyşehir’de Eşrefoğlu Camisini ziyaret  ettik. Ardından çocukarımıza serbest zaman tanıdık; Beyşehir’i kendileri tanısınlar diye.”diye konuştu.

Kampta Türkiye’nin her ilinden öğrencinin yer aldığını da belirten Akdoğan, “Kampımızın bugün yedinci günü, yarın ise vedamız var. Bir periyodumuz 8 gün sürüyor. Veda programımızı yapıp çocuklarımızı memleketlerine yolcu edeceğiz. Bir günlük dinlenmenin ardından ise yeni gelecek öğrencilerimizle bu kamplar devam edecek.”diye konuştu.

Bu arada, gazetecilere geziyi değerlendiren gençler ise Beyşehir’i çok güzel bulduklarını ve beğendiklerini dile getirirken, sinek sorunundan yakındılar. Hiçbir yerde böyle bir sinek yoğunluğu görmediklerini ifade eden gençler, “Beyşehir’de bizi en çok etkileyen neydi, sorusuna verebileceğimiz tek yanıt; sinekler oldu. Kente girdiğimiz andan itibaren ağzımıza, gözümüze bu küçük sinekler girmeye başladı.Tişörtümüzle yüzümüzü gizlemeye çalışıyor, şapkalarımızla kovalıyoruz ama nafile. Burada bu insanlar, bu sineklerle nasıl yaşıyor, doğrusu merak ettik. Bu sinek sorunu çözülmeli, yoksa Beyşehir’e kimse gelmez.”derken, kaldıkları kamp ile ilgili ise şunları aktardılar:

“Kampta, rafting,oryantiring, yüksek ip aktiviteleri, doğa yürüyüşleri, dağ bisikleti, okçuluk, voleybol, futbol, geleneksel Türk sokak oyunları, el sanatları, halk oyunları, müzik, tiyatro, deniz aktiviteleri düzenleniyor. Yani kamp çok eğlenceli ve dolu dolu geçiyor. Çok mutluyuz, iyiki gelmişiz diyoruz.” 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL