ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Kara Avcılığı Etkilendi

             BEYŞEHİR – Beyşehir Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Başkanı Mustafa Güler, 2011-2012 avlanma döneminin sona erdiğini belirterek, ağır kış şartları ile bazı türlerin neslinin azalması nedeniyle av..

Kara Avcılığı Etkilendi

 

           BEYŞEHİR – Beyşehir Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Başkanı Mustafa Güler, 2011-2012 avlanma döneminin sona erdiğini belirterek, ağır kış şartları ile bazı türlerin neslinin azalması nedeniyle av geride kalan av döneminin avcılar için beklentilerin altında kaldığını söyledi. 
            Beyşehir Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Başkanı Mustafa Güler, gazetecilere yaptığı açıklamada, sona eren avlanma sezonunu değerlendirdi. 2011-2012 dönemi avlanma döneminin 26 Şubat 2012 tarihi itibariyle sona erdiğini anımsatan Güler, avlanma sezonunun Beyşehir bölgesinde kara avcıları için verimli geçtiğini söylemenin mümkün olmadığını belirtti. Özellikle avcıların bir zamanlar gözde mekanı olan Beyşehir çevresinde av sahalarının son yıllarda giderek daraldığını ifade eden Güler, bunun da kara avcılığını önemli ölçüde etkilediğini söyledi. Güler, şunları kaydetti: “Avı serbest olan türlerin neslinin bölgemizde giderek azalmasının yanı sıra bu yıl ağır geçen kış şartları da kara avcılığını olumsuz yönde etkiledi. Kulübümüz üyesi olmasına rağmen avlanma pulu almayan birçok avcı, bu yıl avlanmak için araziye çıkmadı. Bunda ağır geçen kış şartları da etkili oldu. Çünkü avlanma sınırlı ve haftanın belli günlerinde yapılabiliyor. Özelikle Ocak ve Şubat ayının kar yağışı, tipi ve kar fırtınası şeklinde geçen günlerin sayısının çokluğu avcılık faaliyetlerini olumsuz etkiledi. Yani, hava şartları avcılığa da mani oldu. Bu yıl bazı türlerin neslinin giderek azalması, av sahalarının daralması ve hava şartları nedeniyle avcılık yönünden bölgemizde verimli bir sezon yaşanmadı diyebiliriz. Özellikle yaban tavşanı ve keklik ile kaya güvercini gibi türlerde gözle görülür bir azalma söz konusu. 
       Bu arada, bölgemizde yapılan denetimlere rağmen kaçak olarak avcılığın giderek yaygınlaştığını görüyoruz. Bu da bizleri oldukça üzüyor. Bunun artık önüne geçilmesini istiyor ve bekliyoruz.”

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL