ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Kask Hayat Kurtarır

             SEYDEŞEHİR – Seydişehir’de çevreyi rahatsız eden ve kuralları hiçe sayan motosiklet sürücülerine sıkı denetim geliyor. Motosiklet sürücülerinin çevreyi son derece rahatsız etmesi, motor kullanımında..

Kask Hayat Kurtarır

 

           SEYDEŞEHİR – Seydişehir’de çevreyi rahatsız eden ve kuralları hiçe sayan motosiklet sürücülerine sıkı denetim geliyor. Motosiklet sürücülerinin çevreyi son derece rahatsız etmesi, motor kullanımında kask takma alışkanlığının olmamasına bağlı olarak yaşanan kazalarda ölüm ve yaralanmaların meydana gelmesi, Kaymakam Tuncay Sonel’ i harekete geçirdi.
            Alınan önlemler çerçevesinde, Hükümet Konağı önünde Kaymakam Tuncay Sonel, Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Oyanık, Emniyet Amiri Mehmet Kapu ve Seydişehir Şoförler odası Başkanı Hasan Ünüvar tarafından motosiklet sürücülerine ücretsiz kask dağıtıldı.
             Kaymakam Tuncay Sonel konuşmasında, Ülkemizde motosiklet kazalarından birçok vatandaşımız hayatını kaybediyor ya da engelli oluyor. Okullarımızın olduğu bölgede hepimiz görüyoruz bazıları motosikletlerini egzozları susturucusuz, aşırı süratli, başlarında kask olmadan belki bazılarının ehliyeti dahi olmadan motora biniliyor. Hastası olan var, yaşlısı olan var, bebeği olan var bu durumdan herkes rahatsız oluyor. Elbette İlçemizde motosiklet, mobilet olacak, gençler bunlara binecek ama belirli kurallar çerçevesinde ve diğer insanlara saygı göstererek, benim sizlerden ricam bu. Şoförler odası olsun, ilçe esnafımız olsun bu konuda bize çok büyük destek veriyor. Emniyetimize ve jandarmamıza gerekli talimatları verdim. Motosiklet ve mobilet sahiplerini de günlerdir uyarıyoruz. Gerekli eksiklerinizi tamamlayın ve kurallara uyun diye. Gerekirse şehrin her noktasında 8 Ekim Pazartesi gününden itibaren daha sıkı denetim yapılacak ve bu konuda hiç kimseye müsamaha gösterilmeyecek.” dedi.
              Daha sonra motosiklet sürücülerine ücretsiz olarak kask, eldiven ve trafik kuralları ile ilgili bastırılan broşür dağıtıldı. Bu konuda maddi destekte bulunan, Şoförler Odası Başkanı Hasan Ünüvar’ a da teşekkür eden Kaymakam Sonel, Seydişehir köklü, güzel ve maneviyatı olan bir şehir. Bu şehrimizde yaşayanlara hep beraber saygı sevgi göstereceğiz diyerek duygularını dile getirdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL