ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

”Konya-Antalya kısalıyor”

          KONYA – Ak Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, düzenlediği basın toplantısında hükümetin çalışmalarını anlattı. Konya ile ilgili bitirilen çalışmaların yanı sıra halen devam eden çalışmaların da..

”Konya-Antalya kısalıyor”

 

        KONYA – Ak Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, düzenlediği basın toplantısında hükümetin çalışmalarını anlattı. Konya ile ilgili bitirilen çalışmaların yanı sıra halen devam eden çalışmaların da bulunduğunu ifade eden Samancı, “Hızlı Tren, hemşerilerimize büyük kolaylık sağladı. Gembos Ovası güzergâhlı Antalya Karayolu’nun ihalesi de yapıldı ve 2014 yılında hizmete girecek. Bu yol sayesinde Konya – Antalya arasındaki mesafe kısalacak.
          Bu gelişmeler, Konyamızın sosyal, kültürel, ekonomik ve turistik açıdan zenginleşmesi adına önemli adımlardır” dedi.
          KOP Eylem Planı’ndaki projelerin de büyük bir titizlik ve hızla devam ettiğini belirten Samancı, proje kapsamında, Akdeniz’e akan Göksu Havzası’ndaki suların 414 milyon metreküplük bölümünün Konya’ya aktarılmasının, bu suyun da tarım alanlarının sulanmasında kullanılmasının hedeflendiğini söyledi.
           Gülay Samancı, hükümet olarak iktidara geldikleri günden bu yana halka daha iyi bir yaşam sunmak için eğitimden sağlığa; sosyal hayattan ekonomi ve siyasete kadar her alanda güçlü ve kararlı atılımlar yaptıklarını belirterek, “Toplumumuzun hassasiyetlerini dikkate alarak vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını konunun uzmanlarıyla inceleyerek gerekli düzenlemeleri yaptık ve çalışmalarımızı yasalarla güçlendirdik. Birçok konuda Cumhuriyet tarihindeki en kararlı ve en cesur adımları attık. 4+4+4 yasasıyla, 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitimi kaldırarak gençlere eğitim süreçlerinde karar verme fırsatı verdik. Kadına ve çocuklara karşı artan şiddet olaylarına karşı hükümet olarak duyarlı davranarak çıkardığımız yeni yasal düzenlemelerle kadını ve çocukları korumayı amaçladık. Engelli vatandaşlarımız için de birçok yenilik yaptık. Evde bakılan her engelli birey için bakımı yapan kişiye (anne, baba, teyze vs.) bir tam asgari ücret ödeme uygulamasını 2006 yılından itibaren başlattık. Şimdiye kadar yaklaşık 300 bin engelli vatandaşımızın aile yakınlarına ödeme yaptık. Yeni, demokratik ve tamamen sivil bir anayasa için başlattığımız çalışmalar da devam ediyor. Çalışmalarımızda önemli bir aşamaya yani Anayasa’nın yazım aşamasına gelindi. Yeni yapılacak anayasa milletimizin olacaktır. Tek amacımız halkımıza ülkemize yaraşır bir anayasa yapmak. Halkımızla devletimiz arasında ihtilaflı olan bir konu daha çözüme kavuşturuldu. Bilim ve fen olarak orman muhafazasında hiçbir yarar görülmeyen, aksine tarım alanına dönüştürülmesinde yarar olduğu tespit edilen yerler 2b Yasası kapsamında halkımızın istifadesine sunuldu. Bu yasa ile yıllardır işgalci durumundaki vatandaşımız, arazilerinin tapusuna kavuşacak” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL