ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Konyalılar Sessiz Kalmıyacaktır

  ANKARA – Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre; artık bundan böyle, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa olarak düzenledikleri organizasyonla İstanbul’da da 15 Aralık 2012 tarihinde Şeb-i Arus..

Konyalılar Sessiz Kalmıyacaktır

 

ANKARA – Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre; artık bundan böyle, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa olarak düzenledikleri organizasyonla İstanbul’da da 15 Aralık 2012 tarihinde Şeb-i Arus Törenleri düzenlenecektir. Bununla ilgili olarak , Bakanlığın , Büyükşehir Belediyesine ödenek çıkardığı yansıyan bilgiler arasındadır.       Böyle bir uygulama kabul edilemez; Mevlanâ Celaleddin-i Rûmi; kültürüyle, felsefesiyle, inancıyla, hoşgörüsüyle Konya’ya mal olan bir Düşünür’dür.  Konya Kent olarak da, Konyalı olarak da Mevlanâ’yı içselleştirmiş ve sahiplenmiştir.  Mevlanâ etkinlikleri ve Mevlana kültürü, UNESCO tarafından da korumaya alınmıştır.  Mevlanâ değerleri evrensel niteliktedir.
            Hal böyle iken, her 17 Aralık’ta yapılan Şeb-i Arus Törenlerine alternatif yaratırcasına İstanbul’da da benzeri etkinliklerin yapılması , yukarıda sözü edilen tüm değer ve kazanımların heba edilmesine; Mevlana gibi evrensel bir değerin yeryüzündeki etkinliğinin ve öneminin azalmasına yol açacaktır.  Zaman içinde Konya’da yapılan törenler önemini kaybedecektir. İstanbul’un  kontrol edilemeyen gücü içinde, Mevlanâ değerleri amacı dışında değerlendirilebilecektir.
            Tören salonlarının yetersiz olduğu yönündeki gerekçenin de inandırıcılığı ve tutarlılığı yoktur. Bu yönde bir eksiklik varsa 1 yıl içinde rahatlıkla telafi edilebilir. Şimdiye kadar Şeb-i Arus etkinlikleri için ödenek ayırmayan Bakanlığın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi için ödenek ayırmasının manidar olduğunu ve yukarıda sözü edilen gerekçelerimizi doğruladığını yeri gelmişken ifade ediyoruz.
            İnanıyoruz ki, tüm Konyalı’lar parti ayrımı yapmaksızın bir araya gelecekler; Konya’ya ve Konya kültürüne vurulmak istenilen , Mevlana’nın evrenselliğine darbe sonucunu yaratacak olan bu haksız, keyfi ve sorumsuz uygulamaya karşı “Hayır” diyecekler ve tepkilerini ortaya koyacaklardır.
            Konyalı Hemşehrilerimi sorumluluğa, dayanışmaya ve hep birlikte mücadeleye davet ediyorum.
            Konya kamuoyu Hükümet’ten ivedi açıklama beklemektedir.
            AKP Milletvekilleri artık bu müdahaleye de sessiz kalmamalı, Konya’nın Vekilleri olduklarını unutmamalıdırlar.
            Konyalı Hemşehrilerimin dikkat, takdir ve sorumluluk duygularına tüm bu gelişmeleri tevdi ediyoruz, bilgisini paylaştı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL