ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Şükran Köyünde Yapılaşmaya Sınırlama

             HÜYÜK – Hüyük ilçesine bağlı Çavuş beldesinde kurulmakta olan Sonsuz Şükran Köyü’nde kerpiç evlerin yapımı bu yıl da devam edecek. Köyde halen sanatçıların yerleştiği..

Şükran Köyünde Yapılaşmaya Sınırlama

 

           HÜYÜK – Hüyük ilçesine bağlı Çavuş beldesinde kurulmakta olan Sonsuz Şükran Köyü’nde kerpiç evlerin yapımı bu yıl da devam edecek. Köyde halen sanatçıların yerleştiği bazı kerpiç evlerin önünde havaların ısınıp bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte bahçe oluşturma çalışmaları yürütülüyor.
           Sonsuz Şükran Köyü’nün kurucusu ve Dernek Başkanı Mehmet Taşdiken, yaptığı açıklamada, sanatçıların köyündeki kerpiç yapıları 56 binayla tamamlamış olacaklarını söyledi.
           Bu yıl inşaatları biraz daha hızlandırmak istediklerini anlatan Taşdiken, imkanların arzu ettikleri ve umdukları şekilde gerçekleşmesi halinde çok sayıda yeni evi de bu yıl bitirmeyi planladıklarını söyledi.
           Bazı yerlerde parselasyon çalışmalarının olduğundan söz eden Taşdiken, “O parselasyonlarda da biraz geniş hacimli parselasyon çalışması arzu ediyoruz. Şu anda evsahipleri daha önceden derneğimize peşin para yatırmış ve peşin para yatırdığı için ev almaya hak kazanmış insanlardır. Biz bu yapıları bir ticari müteahhit mantığıyla yaparak satmıyoruz. Derneğe üye kaydediyoruz ve dernek üyesi arkadaşlarımıza kooperatif mantığında olduğu gibi onlara ödedikleri para mukabilinde ev yapımını organize ediyoruz.”dedi.
             Bunu belediye ile birlikte yaptıklarını aktaran Taşdiken, dernek olarak taahhüt ettikleri yeni kerpiç evler olduğunu söyledi. Bunların dışında derneğe 5 ya da 6 üye daha alıp artık Sonsuz Şükran Köyü’nün katılımını tamamlamış olacaklarını ifade eden Taşdiken, şöyle devam etti: “Bundan sonra olursa boş parseller üzerinden, parsel sahibi belediyedir. Belediye projesiyle birlikte bunların satışını yapacak isteyenlere. Yine derneğimiz denetiminde ve nezaretinde olacak bu iş. Parsel satışını projeyle birlikte kendileri yapacaklar. Yani biz gerek belediye, gerekse dernek olarak bu elimizdeki taahhütlerimizi tamamldıktan sonra artık burada yapı gerçekleştirmeyeceğiz. Demek ki taahhütlerimizle birlikte aşağı yukarı 21-22 civarında daha yapı kurmuş olacağız buraya.Böylelikle bu defteri de hayırlısıyla kapatmış olacağız.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL