ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

İçme su şebekesi yenilenecek

           DERBENT – Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, İller Bankası Konya Bölge Müdürü Hasan Güneş’i makamında ziyaret etti.          İller Bankası’nın Derbent ilçesinde..

İçme su şebekesi yenilenecek

 

         DERBENT – Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, İller Bankası Konya Bölge Müdürü Hasan Güneş’i makamında ziyaret etti.
         İller Bankası’nın Derbent ilçesinde AK Parti iktidarının işbaşına gelmesinden itibaren bugüne kadar çok güzel çalışmalar yürüttüğünü belirten Acar, “İller Bankası’ndan aldığımız çok düşük ve uzun yıllara yayılan kredilerle, Belediyemizin iş makinelerini sıfırladık, yeni iş makineleri ve kamyon aldık.Belediye iş merkezi, hizmet binası ve kültür merkezimizi inşa ettik. İçme suyu sondajları yaparak, ilçemizin ihtiyacının çok çok üzerinde bir suyu bulduk. Şu anda da içme suyu şebekesini yenileyeceğiz. Bunun ihalesi bu yıl yapılacak.”dedi. İller Bankası’nın bu hizmetlerin ilçeye getirilmesinde büyük katkıları olduğunu belirten Acar, bundan dolayı Bölge Müdürü Güneş’e teşekkür etti.
         İller Bankası Konya Bölge Müdürü Hasan Güneş ise, Derbent’te 16,5 kilometrelik bir kanalizasyon şebeke döşeme hattı çalışmalarının yürütüleceğini söyledi. Bu işin maliyetinin 2,5 milyon lira olduğunu belirten , “Yüzde 50’lik bölümü SUKAP’tan hibe olarak, geriye kalan yüzde 50’si ise Derbent Belediyesi’ne açtığımız 15 yıllık kredilerle karşılanacaktır. İşin süresi 400 gün olup, yerel seçimlerden önce belediyemize biz bu kanalizasyon işini teslim etmiş olacağız.”dedi.
         Derbent şehir merkezine içme suyu şebekesinin yenilenmesi ile ilgili müjdeler de veren Güneş, bu çalışmanın tatbikat projesini hazırladıklarını ve 2013 yılı SUKAP projesi kapsamına dahil ettiklerini söyledi. İşin halihazırda Yüksek Planlama Kurulu’nda değerlendirme aşamasında olduğunu kaydeden Güneş, “İnşallah onun da bize yetkisinin verilmesi halinde 2013 yılı içerisinde içme suyu şebekesini de tamamen yenilemeyi planlıyoruz. Zaten  yaz aylarında oluşan sıkıntıyı yeni bir kaynaktan su getirerek çözüme kavuşturmuştuk. Ama, şebekenin eski olması nedeniyle biz bunu yenilemeyi hedefliyoruz.”şeklinde konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL