ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Kütüphaneler haftası kutlandı

         BEYŞEHİR – Beyşehir’de, 50. Kütüphaneler Haftası kapsamında düzenlenen programda kürsüye gelen İlçe Halk Kütüphane Müdürü Kemal Yeşiyurt, Türkiye’de kütüphanelerin artık e-kütüphane haline dönüştürüldüğünü söyledi. Yeşilyurt, “Bakanlığımıza..

Kütüphaneler haftası kutlandı

         BEYŞEHİR – Beyşehir’de, 50. Kütüphaneler Haftası kapsamında düzenlenen programda kürsüye gelen İlçe Halk Kütüphane Müdürü Kemal Yeşiyurt, Türkiye’de kütüphanelerin artık e-kütüphane haline dönüştürüldüğünü söyledi. Yeşilyurt, “Bakanlığımıza bağlı bulunan bin 118 kütüphaneden 78’i bu programa alındı. Bu kütüphaneler arasında Beyşehir İlçe Halk Kütüphanesi de bulunmaktadır. Bu konudaki ilk eğitim kursu Bakanlığımızca verildi. İkinci eğitim kursu 14-16 Nisan tarihleri, üçüncü ve son kurs ise Mayıs ayında Bakanlık tarafından verilerek hızlı bir şekilde e-kütüphaneye dönüşüm başlayacaktır. Amaç bilgiyi daha geniş kitlelere ulaştırmak, gençlerimizi kafelerden çekmek, kütüphanelerimizi herkes tarafından kullanılır hale getirmektir” dedi.
          Yeşilyurt, çok amaçlı salon, iki okuma salonu, teknik hizmetler, ödünç kitap verme bölümü, süreli yayınlar ve bürolar bulunan Beyşehir İlçe Halk Kütüphanesi’nde önümüzdeki dönemde ise ayrı bir internet erişim merkezinin hizmet vermesinin gayreti içerisine girdiklerini söyledi.
          Konuşmaların ardından düzenlenen programda şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri salondaki katılımcılar tarafından verildi. Plaket töreninin ardından program açılışı yapılan kitap sergisinin gezilmesi ile sona erdi.
          Beyşehir Kütüphane Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen kutlama programına Beyşehir Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, İlçe Belediye Başkanı İzzet Taşcı, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Macit, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL