ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Mart, Kazma Kürek Yaktıracağa Benziyor

  BEYŞEHİR-Şubat ayının son gününde, kış bölgemizde etkisini yeniden göstermeye başladı. Beyşehir’de dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı ile birlikte hava sıcaklıkları da hissedilir ölçüde düşüş kaydetti.       Balkanlar üzerinden..

Mart, Kazma Kürek Yaktıracağa Benziyor

 

BEYŞEHİR-Şubat ayının son gününde, kış bölgemizde etkisini yeniden göstermeye başladı. Beyşehir’de dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı ile birlikte hava sıcaklıkları da hissedilir ölçüde düşüş kaydetti.

      Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava yurdun büyük bölümünde etkili olurken, Beyşehir’de de günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Salı günleri pazarın kurulduğu kent merkezinde olumsuz hava şartları nedeniyle dün vatandaşların evlerinden çıkamaması üzerine pazarcı esnafın büyük bölümü erkenden tezgahını kapattı. Birçok pazarcı esnafı ise olumsuz hava şartları nedeniyle tezgah açamadı.

ULAŞIM VE AVLANMA FAALİYETLERİ AKSIYOR

Bu arada, yağışlı hava nedeniyle Beyşehir Gölü’nde avlanma faaliyetleri de aksarken, ulaşımda çeşitli güçlükler yaşanıyor. Beyşehir’i Konya ve Isparta’ya bağlayan karayolunda tipi şeklinde devam eden kar yağışı nedeniyle sürücüler dikkatli seyretmeleri ve zincirsiz yola çıkmamaları konusunda trafik ekipleri tarafından ikaz ediliyor.Yollarda özellikle buzlanmaya karşı dikkatli olunması isteniyor.

Karayolları ekipleri ise kar yağışının başlaması ile birlikte yolları açık tutabilmek için çalışmalarına başladı. Ekiplerin, karayolunda özellikle sürgün yapan kesimlerde ve buzlanma olan bölümlerde çalışma yürüttüğü öğrenildi.

Beyşehir’de kar yağışı ile birlikte dün çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Beyşehir-Konya karayolunda akşam saatlerinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ise bazı araçların yoldan çıktığı, bazı ağır tonajlı araçların da yol üzerinde kayarak ulaşımda aksamalara neden olduğu öğrenildi.

BEYŞEHİR’DE EĞİTİME ARA VERİLMEDİ…

      Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir’in kasaba ve köyleri de dahil bölgede kar yağışı nedeniyle eğitime ara verilmesinin sözkonusu olmadığını belirtirken,kar yağışının durması ile birlikte ilçe merkezi ile bağlantısı kesilen yerleşim birimleri varsa yol açma çalışmalarının başlatılacağını söyledi.

      Beyşehir Belediyesi ekipleri ise kar yağışının ardından bugün sabahın erken saatlerinden itibaren kar temizleme çalışmalarına başladı. İş makineleri yolları açık tutmaya çalışırken, buzlanmaya karşı da tuzlama çalışmaları yapılıyor.

KAR YAĞIŞI SÜRECEK Mİ?

Öte yandan, Beyşehir’de hava sıcaklık değerlerinin de yarından itibaren eksi 13 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

      Meteorolojik verilere göre, Beyşehir’de kar yağışının bugün de etkisini göstermesi bekleniyor. Kar yağışı hafta sonuna kadar aralıklarla devam edecek.Cumartesi günü ise tahminlere göre, Beyşehir’de parçalı bulutlu bir hava etkili olacak.Ancak, meteorolojik değerler Pazar gününün de kar yağışlı olduğunu gösteriyor.

Yağışlı günler, beraberinde soğuk havayı da getirirken, Beyşehir’de bugün ve önümüzdeki 4 güne dair hava sıcaklığı tahminleri şöyle:

Çarşamba: -6/-9 (kar yağışlı), Perşembe -4/-13 (hafif kar yağışlı), Cuma -3/-11 (hafif kar yağışlı) Cumartesi 2/-12 (parçalı bulutlu), Pazar 0/-6 (hafif kar yağışlı)

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL