ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Milli Eğitim Müdürü Okul Aile Birliği Başkanlarıyla Buluştu

BEYŞEHİR – İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Fetullah Bayır Fen Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Beyşehir’de bulunan okulların, okul aile birliği başkanları ile bir araya gelen Musa Konuk, “Okul meclis..

Milli Eğitim Müdürü Okul Aile Birliği Başkanlarıyla Buluştu

BEYŞEHİR – İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Fetullah Bayır Fen Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Beyşehir’de bulunan okulların, okul aile birliği başkanları ile bir araya gelen Musa Konuk, “Okul meclis başkanlarımızdan sonra sizlerle de bir araya geldik. Konya genelinde ilk olan bu toplantıda, okullarınızla ilgili olarak sizleri dinlemek, tavsiye ve görüşlerinizi de almak istiyoruz” dedi.
        Beyşehir’de Milli Eğitim alanında büyük bir değişim yaşandığını, yeni yatırımların devreye girdiğini, bu okullarda eğitimdeki başarının da daha üst noktalara çıkması için çaba gösterdiklerini anlatan Konuk, “Yönetimi biraz daha demokratik hale getirelim diyoruz. Sizlerin gözüyle okullarımız nasıl, bir de okullarımıza sizlerin gözüyle bakmak istiyoruz. Durum nedir, ne değildir, bilgi paylaşımında bulunmamız gerektiğini düşünüyoruz. Sizlerin de okullarda gördüğünüz aksaklıklar varsa onları da değerlendirelim. Bizlerden okullardaki talepleriniz nelerdir, tavsiyeleriniz var mı, gündemi olmayan bu toplantıda bunları konuşmak için bir araya geldik” diye konuştu.
         Daha önce okul meclis başkanları ile yaptıkları toplantıda okullarda öğrenim gören çocukların gözüyle okulları değerlendirdiklerini aktaran Konuk, tekrarında da yaptıkları bu tür toplantılarla okulları okul aile birliği başkanlarıyla birlikte hep beraber yönetmek istediklerini belirtti. Bu konuda katkı beklediklerini dile getiren Konuk, yeni dönemde 2015-2016 eğitim öğretim yılı planlamasına da bu şekilde yön vereceklerini vurguladı.
         Bir taraftan yılsonuna kadar yapılacak etkinliklerin durmadan devam edeceğini ifade eden Konuk, bahar mevsiminin gelmesi ile birlikte okullarda sportif ve kültürel etkinliklerin de hız kazanacağını kaydetti. Ortaokullar seviyesinde bilgi yarışmalarının yapılacağını, liseler bünyesinde ise münazara yarışmalarının olacağını belirten Konuk, yılsonuna yakın günlerde ise şiir geceleri, uçurtma şenliği vb. diğer etkinliklerin gerçekleştirileceğini anlattı.
        Okullarda sportif, kültürel ve sosyal etkinliklerin yanı sıra eğitimdeki başarı durumu ile de yakından ilgilendiklerini ve bu konuya ayrı bir önem verdiklerini ifade eden Konuk, özellikle derslerdeki başarı sorgulamasını okul ve öğretmen bazında yaparak Beyşehir’in Konya il genelindeki durumunu ortaya çıkardıklarını dile getirdi.
        Eğitimdeki başarı durumunun sorgulamasının yapılmasının amacının Beyşehir’deki başarının daha da artırılması olduğunu aktaran Konuk, “Bunu sorgulamamızdaki amaç kimseyi rencide etmek değildir, sadece nerelerde takılıyoruz, başarısızlığın nedeninde ne var ve çözüm yolları nedir, bütün odaklandığımız nokta burasıdır. Yoksa şahıs bazında iş yapmıyoruz. Odaklandığımız şey, Beyşehir’in başarısı ve bu başarının daha da artırılmasıdır” ifadelerini kullandı.
         Konuşmaların ardından Milli Eğitim Müdürü Konuk, salonu dolduran okul aile birliği başkanlarını dinledi. Okullarla ilgili olarak karşılıklı istişarede bulunuldu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL