ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Minareler Yeniden Yükseliyor

       Beyşehir – İlçemizde risk oluşturduğu için yıkılan minareler yeniden yükseliyor.    Esentepe Mahallesi’nde bulunan Esentepe Camisi’nin gövdesinde oluşan çatlaklar sebebiyle bir süre önce ibadethanenin minarelerinin yıkımına karar..

Minareler Yeniden Yükseliyor

       Beyşehir – İlçemizde risk oluşturduğu için yıkılan minareler yeniden yükseliyor.

   Esentepe Mahallesi’nde bulunan Esentepe Camisi’nin gövdesinde oluşan çatlaklar sebebiyle bir süre önce ibadethanenin minarelerinin yıkımına karar verilmişti. Yıkım sonrası cami minareleri yeniden yapılmaya başlandı.

    Esentepe Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Özkan, mühendisler tarafından yapılan incelemenin ardından risk oluşumu nedeniyle yıkımına karar verilen minarelerin yenisini inşa etmeye başladıklarını söyledi.

      Beyşehir Belediyesi’nin desteğiyle yıkımı gerçekleştirdiklerini anlatan Özkan, “Yıkılan minarelerin yenisini inşa etmeye başladık. Şu anda inşaat çalışmalarında birinci şerefeyi attık. Allah inşallah tamamlamayı da nasip eder. Hayırsever vatandaşlarımızın katkısıyla minare inşaatları sürüyor. Yardım yapan herkesten  Allah razı olsun. 150 bin liraya yakın bir harcama  daha yapacağız. Ancak iki minare birden inşa etmemiz nedeniyle maddi yönden zorlanıyoruz. O yüzden, hayırseverlerimizin maddi katkılarının sürmesini bekliyoruz.  ” dedi

      Esentepe Mahallesi Muhtarı Faruk Koçer de, “ Burada iki şerefeli bir minare yapılacak. Cami derneği ve muhtarlık olarak onun için emek sarf ediyoruz. Başlarken 2 ay bir sürede bitirileceğini öngörüyorduk, ama önemli olan bitmesi, bitsin de 90 günde tamlansın. İnşaatında 20 ila 25 ton demir kullandık. Tünel kalıp dediğimiz en sağlam betonu kullanıyoruz.” diye konuştu.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL