ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Ne güzel uygulama

  Belde merkezinde bu yıl iftar sofrası organizasyonunda farklı bir model hayata geçirildi. İhtiyaç sahibi insanların evlerine eskiden olduğu gibi iftar aşları bu yıl götürülmezken, bu insanlar araç tahsis edilerek..

Ne güzel uygulama

 

Belde merkezinde bu yıl iftar sofrası organizasyonunda farklı bir model hayata geçirildi. İhtiyaç sahibi insanların evlerine eskiden olduğu gibi iftar aşları bu yıl götürülmezken, bu insanlar araç tahsis edilerek iftar vakti sofraya taşınıyor.

            Yenidoğan Belediyesi öncülüğünde kurulan iftar sofrası hakkında bilgi veren Belde Belediye Başkanı  Hüseyin Derebağ, “Geçen senelerde başlayan iftar sofrası geleneğimiz bu yıl da sürüyor. Bu yıl soframız çok amaçlı salonumuzda kurulmaktadır. İftar yemekleri, salonumuzun mutfağında pişirilirken, bu yıl farklı bir uygulamayı hayata geçirdik. Geçen senelerde çoğu tek başına yaşayan ihtiyaç sahibi yaşlı vatandaşlarımızın evlerine götürdüğümüz iftar yemeği uygulamasından vazgeçtik. Onlar evlerinde iftarını tek başına açacaklarına, ‘biz iftar sofrasına getirelim, hep birlikte burada iftarımızı açalım’ şeklinde bir düşünce içerisine girdik. O yüzden, şimdi iftar saati yaklaşmadan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı evlerine gönderdiğimiz servis araçlarıyla toplayıp soframızda buluşturuyoruz. İftarımızı, sofradan istifade eden vatandaşlarımızla birlikte hep beraber açmanın  manevi hazzını yaşıyoruz. Böylece, burada hoş sohbetler kurup, kaynaşmalarına da vesile olduğumuzu düşünüyoruz.Bu uygulamadan tüm vatandaşlarımız oldukça memnun kaldı.  ”dedi.

Belediye Başkanı Derebağ, iftar sofrasında günlük 200 ila 500 kişilik yemeğin çıktığını, hatim indirmek ya da davet vermek isteyen vatandaşların da ücret karşılığında iftar sofrasında yemek verebilmekte olduğunu sözlerine ekledi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL