ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Öğrencilerinden Duyarlı Davranış

BEYŞEHİR – Vuslat parkta ve Beyşehir Gölü kıyılarında yapılan çevre temizliğine Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Göksu, okul öğretmenleri ve..

Öğrencilerinden Duyarlı Davranış

BEYŞEHİR – Vuslat parkta ve Beyşehir Gölü kıyılarında yapılan çevre temizliğine Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Göksu, okul öğretmenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
            “Geleceğimiz için, Çevremizi Temiz Tutalım” sloganıyla yaz aylarında yoğun ziyaretçi akınına uğrayan Vuslat parkta ve Beyşehir Gölü kıyılarında temizlik yapan öğrencilerin torbaları pet ve cam şişelerle, naylon poşetlerle, metal atıklar ve meyve suyu kutuları gibi onlarca çeşit çöple doldu. Toplanan çöpler Beyşehir Belediyesinin temizlik araçlarıyla alınarak katı atık merkezine götürüldü.
            Belediye Başkanı Murat Özaltun, Aşağıesence Ortaokulu Müdürünün  “Beyşehir Gölü etrafında öğrencilerimize bir temizlik yaptıralım, hem çocuklarımızda çevre bilinci oluşsun, hem de büyüklerine örnek olsunlar.” teklifiyle bu organizasyonu gerçekleştirdiklerini söyledi. Temiz bir çevre için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini ifade eden Başkan Özaltun “Çocuklarımız sahip oldukları güzelliğin kıymetini daha iyi anlasınlar ve korusunlar amacıyla bizde yanlarındayız. Bilinçsizce göl kıyılarına, parka atılan sigara paketleri, şişe ve naylon poşet gibi çöpleri toplayan öğrencilerimiz bu davranışlarıyla da büyüklerine de örnek oldular. Çevreye duyarlı yaklaşımları ve örnek davranışlarından dolayı kendilerine ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum. Geleceğini düşünen herkes çevreyi temiz tutmalı ve korumalıdır. Çevreyi temiz tutmanın yolu bireysel sorumluluk duygusundan, çevre bilincinin oluşmasından, oluşturulmasından geçer. Vatandaşlarımızdan gölümüzün ve şehrimizin temizliği konusunda daha duyarlı olması istiyoruz.” Dedi.
          Etkinliklerine verdiği destekten dolayı Belediye Başkanı Murat Özaltun’a teşekkür eden öğrenciler, 7’den 70’e herkesin çevre temizliği konusunda daha duyarlı olmasını ve geleceğimizin kirletilmemesini istiyoruz dediler. Etkinliğin sona ermesinin ardından öğrenciler Beyşehir Belediyesine ait yatla Beyşehir Gölü üzerinde küçük bir gezi yaptılar. Gezisi esnasında öğrencilere çeşitli ikramlar da bulunuldu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL