ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

OICC Genel Sekreteri Kadı Beyşehir’de

BEYŞEHİR – İslam Başkentleri ve Şehirleri Teşkilatı (OICC)’nın 30. Yönetim Kurulu ve İşbirliği Fonu ile 4. Dijital Etkileşim Komitesi toplantısına katılmak üzere Konya’ya gelen OICC Genel Sekreteri Omar Abdullah Kadı..

OICC Genel Sekreteri Kadı Beyşehir’de

BEYŞEHİR – İslam Başkentleri ve Şehirleri Teşkilatı (OICC)’nın 30. Yönetim Kurulu ve İşbirliği Fonu ile 4. Dijital Etkileşim Komitesi toplantısına katılmak üzere Konya’ya gelen OICC Genel Sekreteri Omar Abdullah Kadı ve beraberindeki heyet, Beyşehir ilçesini ziyaret etti. Beyşehir’de tarihi Eşrefoğlu Camisi’ni ziyaret eden Kadı ve beraberindekilere, ibadethanenin imam hatibi İsmail Efe tarafından cami hakkında bilgiler verildi. Ziyarete AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu ile Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Başkan Yardımcısı Kahraman Göksu ile AK Parti ilçe Başkanı Mustafa Şenol da eşlik etti.
       Ziyaretinin ardından konuşan Genel Sekreter Kadı, tarihi camiye hayran kaldığını ifade ederek, “Her yeri tarih fışkıran bir yere gelmemiz bile beni çok mutlu etti. Bu ümmetin, İslam aleminin bir övünç kaynağıdır burası. Gerçekten bu mescidi yapan, bu mescidi idame eden, bu zamana kadar, bu tarihe kadar ayakta tutanları da kutluyorum. Burası tamamen tarih fışkırıyor. İnşallah, Allah’tan umarız bu şehir daha da ileriye gitsin ve genişlesin” dedi.
        AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu ise, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın ev sahipliğinde yapılan toplantıda İslam ülkelerinin başkentlerinin belediye başkanlarının Konya’da bulunduğunu hatırlatarak, “Bu üç gün boyunca çeşitli toplantılarla işbirliği imkanları görüşüldü. Teşkilatın genel sekreterini Beyşehir olarak da bugün burada ağırlıyoruz. Kendileri de buradan çok etkilendiklerini söylediler” diye konuştu.
        Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, Kadı ve İslam ülkelerinin belediye başkanlarını Beyşehir’de ağırlamaktan ve tarihi mekanlarını göstermekten büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade etti. Ziyaretinin anısına Kadı’ya Belediye Başkan Yardımcısı Kahraman Göksu tarafından Beyşehir’in güzelliklerini yansıtan duvar saati hediye edildi. Cami imamı İsmail Efe de, Kadı’ya kendisinin yazdığı Eşrefoğlu Camisi kitabını hediye etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL