ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Oltayla avlanmaya 6,8 bin lira ceza

            Edinilen bilgiye göre, Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin 15 Mart’ta başlayan su ürünleri avlanma yasağı nedeniyle, Beyşehir Gölü’nde..

Oltayla avlanmaya 6,8 bin lira ceza

 

          Edinilen bilgiye göre, Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin 15 Mart’ta başlayan su ürünleri avlanma yasağı nedeniyle, Beyşehir Gölü’nde kaçak avcılığa karşı ortaklaşa yürüttüğü denetim ve kontrolleri sürüyor. Jandarma ve tarım ekipleri, yasak olduğu halde Beyşehir Gölü’nün Kurucuova sahilinde 1, Yeşildağ beldesi sahilinde ise 3 kişi olmak üzere toplam 4 kişiyi olta ile avlanırken yakaladı. Amatör olta tutkunlarına su ürünleri kanununa muhalefet ettiği gerekçesiyle, Beyşehir Gölü milli park kapsamında olduğu için iki katı uygulanan ceza ile birlikte kişi başına bin 714 lira idari para cezası kesildi. 4 kişiye kesilen ceza miktarı toplamda 6 bin 856 lira oldu.
          Öte yandan, Jandarma ekipleri, Yeşildağ beldesinde yasak dönemde avlanmak üzere göle serili vaziyette 200 metre balıkçı ağı ile ağa takılı bir miktar sazan balığı ele geçirdi. Gölde yasak dönemde yürütülen denetim ve kontrollerin devam edeceği öğrenildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL